Naneli udario Lazarevića, Zvezda se hitno oglasila

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se hitnim saopštenjem nakon incidenta uoči treće finalne utakmice plej-ofa ABA lige.

Košarka 19.05.2024 | 14:56
Naneli udario Lazarevića, Zvezda se hitno oglasila

Srpski mediji su prvo objavili da je Džejms Naneli pesnicom udario Strefana Lazarevića, a tim povodom je odmah reagovao klub.

„KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću. Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata, stoji u saooštenju Crvene zvezde.

(Nezavisne) Foto: printscreen/Arena sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kakva liga

19.05.2024 17:11

Takvi i igrači a tek rukovodstva sve sami huligani u sportu. Original radikalska vlast i radikalski funkcioneri. Šta očekivati od takvih?

ODGOVORITE