Fudbaleri Srbije igraju posljednji pripremni meč

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće danas od 18 sati protiv Švedske poslednji pripremni meč pred EURO.

Sport 08.06.2024 | 09:54
Fudbaleri Srbije igraju posljednji pripremni meč

Na utakmici u Stokholmu biće priređen i zvaničan oproštaj za Zlatana Ibrahimovića od fudbala.

"Zlatan je jedan od najboljih igrača u istoriji, drago nam je da će da se oprosti u meču sa Srbijom. Očekujem zbog svega lepu atmosferu. Ponavljam, Zlatan je važna figura u svetskom fudbalu, ostavio je veliki trag", izjavio je selektor Srbije Dragan Stojković na konferenciji za medije.

 On je "analizirao" i prethodnu utakmicu sa Austrijom u Beču, gde je srpski tim poražen 2:1.

"Radili smo analizu, gledajući brojeve, statistiku koja daju važne parametre, videli smo da smo imali tu rupu između 10 i 15 minuta.

Na fizičkom planu smo bili u egalu, u nastavku dominantniji, kontrolisali smo igru. Izgubili smo, što ne volimo, ali kao tim smo reagovali i posle izmena. Igrači su pokazali karakter, minus od dva gola nije mnogo uticao na njih", istakao je Stojković.

Iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu, naglasio je selektor.

"Dešavalo se da na početku meča sami sebe guramo u probleme koje kasnije moramo da rešavamo. Dešavaju se stvari koje ne očekujemo, a onda biramo teži put da se vratimo u igru. Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji na početku meča i kako počnemo i tako završimo utakmicu", rekao je Stojković.

Srbija će prvu utakmicu na EURO odigrati 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Četiri dana kasnije sledi duel sa Slovenijom u Minhenu, a poslednji rival u C grupi biće Danska, 25. juna, takođe u Minhenu.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar