Fudbalski savez Srbije dao savezu Srpske 500.000 €

Fudbalski savez Srbije (FSS) uručio je danas vaučer od 500.000 evra Fudbalskom savezu Republike Srpske za izgradnju terena sa veštačkom travom na svečanosti u Sportskom centru Vujadin Boškov u Novom Sadu u okviru Svesrpskog sabora.

Sport 08.06.2024 | 14:09
Fudbalski savez Srbije dao savezu Srpske 500.000 €

Ujedno, potpisani su sporazumi o saradnji Vojvodine sa Borcem iz Banja Luke, Radnikom iz Bijeljine i Slogom iz Doboja.

 Potpredsednik FSS Branislav Nedimović istakao je da je saradnja dva saveza velika stvar za srpski fudbal.

"Zadovoljstvo mi je da u najlepšem fudbalskom centru na prostoru Srbije možemo da budemo gosti domaćini Vojvodine. U kancelariji kod gospodina Zbiljića video sam sliku  šampionske Vojvodine sa Borčevog stadiona, to je dokaz da ovo prijateljstvo dugo traje. Velika stvar za nas i fudbal, ozbiljna saradnja između dva saveza, a naročito u prethodne dve godine“, rekao je Nedimović.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Dejan Lukendić zahvalio se Fudbalskom savezu Srbije.

"Ovo je značajno za Fudbalski savez RS u sklopu projekta devet terena. Mi kuburimo sa infrastrukturom, a kada završimo ovaj projekat imaćemo 15 terena sa veštačkom travom. Ova pomoć je veoma značajna i to je veliki iskorak za nas“, rekao je Lukendić.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić istakao je da je ponosan na saradnju sa klubovima iz Republike Srpske.

"U ime Vojvodine, želim da se zahvalim Savezu što smo baš mi domaćini sastanka dva saveza. Mi imamo višedecenijsku saradnju sa Borcem, najviše se fokusiramo na mlađe kategorije da vidimo gde možemo jedni drugima da pomognemo. Značiće nam i da navijači podržavaju jedni druge i drago nam je da dobijamo i pravnu formu da saradnja bude još bolja“, kazao je Zbiljić.

Prema rečima predsednika Skupštine Fudbalskog kluba Borac Stojana Malbašića, fokus klubova je na radu u omladinskoj školi.

"Zahvalio bih se FK Vojvodina na organizovanju ovog potpisa o jednoj dugoročnoj saradnji. To nije počelo juče, traje već dugo godina, saradnja je i sa navijačke strane i u funkcionisanju kluba što se tiče igrača i mlađih kategorija i u prethodnom i u narednom periodu“, kazao je Malbašić.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Normalnao

08.06.2024 14:30

Vjerovatno zbog zaštite nacionalnih interesa idioti narod vam je gladan javne kuhinje svaki dan u Banjaluci izdaju 3000 obroka.

ODGOVORITE
Name

Mile

08.06.2024 14:45

Ko ce da igra

ODGOVORITE
Name

Aco

08.06.2024 15:01

To je vec nestalo…

ODGOVORITE
Name

Borac RS

08.06.2024 15:20

Da li vam je Vico Zeljković ostavio broj svog žiro računa da mu uplatite ovaj iznos,jer će jedino on imati korist od ovog

ODGOVORITE
Name

re

08.06.2024 15:24

Kome je dao milion maraka, kriminalcima vladajućeg režima, pa ovde ne postoji ni fudbalski savez, niti reprezentacija, niti bilo šta vezano za fudbal.

ODGOVORITE