Hram u Sanskom Mostu mjesto okupljanja raseljenih Srba

Raseljeni Srbi iz Kljevaca u opštini Sanski Most okupili su se u tom selu povodom Spasovdana, krsne slave sabornog hrama Vaznesenja Gospodnjeg.

Bosna i Hercegovina 15.06.2024 | 14:06
Hram u Sanskom Mostu mjesto okupljanja raseljenih Srba

U sabornom hramu služena je liturgija i parastos borcima i civilima poginulim u Drugom svjetskom ratu. 

Iako su prije rata u Kljevcima bili većinsko stanovništvo sa preko dvije stotine domaćinstava, danas je tek pet obnovljenih kuća.

Tri decenije poslije rata mještani ovog sanskog kraja nemaju adekvatne uslove za normalan život, bez puta su, struje, vode… 

Rasuti Kljevčani istakli su žaljenje što su se nadležne institucije oglušile za njihove apele da se obnovi bilo koja kuća, struja, voda, insfrastruktura… Ipak, kako kažu, ne gube nadu za boljim danima.

BN) Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

nebitno

15.06.2024 14:38

Pa to je sramota. 21 vijek a nema struje, vode, puta.. Pa, mene je sramota i jako mi je zao sto je to tako. Odnos vecine nad manjinom je uzasan. Po mom, svi su vecina jer je sve nase i vase.

ODGOVORITE
Name

Putar

15.06.2024 15:33

A ko im je ukrao vodu i put?

Name

Banjaluka

15.06.2024 15:52

100% se slažem sa vama,sramota je da narod nema put,vodu... S druge strane postavljam pitanje da li su samo srbi pravoslavci? Ispravno bi bilo pravoslavni vjernici a ne Srbi.

Name

Kljevci u srcu

16.06.2024 10:06

Pa u ovom slučaju riječ je o Srbima mada ovo selo je bilo je bilo više nacionalno. Bošnjaci nakon što su raseljeni 92 vratili su se i obnovili svoja kućišta. Srbi i Hrvati nisu nikad dobili ni jednu donaciju za obnovu. Ono par kuca obnovili su ljudi svojim sredstvima. Tuzno je sto da od ove dvije crkve prva trafo stanica se nalazi oko 800 metara do kilometar ali struju ni nakon skoro 30 godina nikad nisu dobili bar za hramove a za kuce nema govora.

ODGOVORITE