Masovni protesti građana u više izraelskih gradova

- U Tel Avivu, Jerusalimu i drugim izraelskim gradovima u subotu su održane masovne demonstracije sa kojih je izraelska vlada pozvana da prihvati dogovor o razmeni talaca i održavanje prevremenih izbora, a protesti su bili praćeni sukobima sa snagama bezbednosti i nasilnim hapšenjima, preneli su danas izraelski mediji.

Svijet 30.06.2024 | 07:43
Masovni protesti građana u više izraelskih gradova

Organizatori demonstracija u Jerusalimu su potvrdili za Tajms of Izrael da su u subotu uveče prisustvovali hapšenjima četiri demonstranta uz upotrebu prekomenrne sile.

Jučerašnji protesti, masovniji i burniji nego obično, održani su uz zahteve da se prihvate napori Sjedinjenih Američkih Država da se ponovo pokrenu pregovori o oslobađanju talaca koje drži Hamas i uz sve veći bes usmeren na premijera Benjamina Netanjahua koji je protekle nedelje izjavio za desničarski kanal 14 da je spreman samo na "delimični dogovor" koji bi dozvolio izraelskim snagama da nastave borbe u Pojasu Gaze.

U Jerusalimu, na protestu održanom na Trgu Pariz ispred zvanične rezidencije premijera Netanjahua, jedan policajac je psovao i pretio demonstrantu koga je uhapsio, govoreći mu uz psovke da će mu "silovati majku", navodi Tajms of Izrael.

Izraelska policija je prokomentarisala ovaj ispad policajca nazivajući demonstranta "provokatorom", ali je takođe izjavila da ponašanje policajca "ne odgovara očekivanom ponašanju svakog policajca, čak i u turbulentnim situacijama kao što su ove".

(Tanjug) Foto: Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Arsa

30.06.2024 08:22

Kako da izraelski prijatelji burle Dodika nisu tražili njegovu pomoć,naša policija ima iskustva u tome jer je rastjeravala svoj narod iz grupe "Pravda za Davida"kako bi tek rasturili tuđi koji im nije ništa.Mislim da bi u dogovaranju tog posla koji bi Netanjahu pošteno platio moglo pomoći naše predstavništvo u Izraelu koje ima dobre rezultate tamo u izvlačenju novca iz našeg budžeta.Pitanje je samo da li bi Izraelske vlasti mogle da ih nađu na adresi na kojoj su prijavljeni.

ODGOVORITE