Избором одјеће до витке линије

Са топлим данима рјешавамо се вишка гардеробе, а како одлажемо слојеве одјеће тако они наши “слојеви” долазе до изражаја. Укусна храна, статичан посао, мањак времена за физичке активности, лош хормонални статус… разлози за који килограм вишка су вишеструки.

Мода и љепота 20.08.2019 | 13:12
Избором одјеће до витке линије

Већина дама нема манекенске пропорције, што је сасвим нормално и ОК. Ниске или високе, са бујнијим попрсјем или раскошним боковима, неравномијерно распоређеним облинама… има нас разних и различитих.

Оно што је исто је да све желимо да изгледамо добро.

А то и можемо уз једнставне трикове у облачењу, са којима ћемо да уравнотежимо наше пропорције. Пронађите онај који одговара вашој консититуцији и примијените га:

Краће сукње за дуже ноге:

С
укње би требало да заврше непосредно прије или испод кољена. Тако ће вам ноге изгледати дуже. Краће јакнице исто могу помоћи: стањиће ваше ноге – и струк.

Поједноставите са избором боја:

Стратешки дизајниране хаљине учиниће да аутоматски изгледате виткије. Користите тамне материјале које ће оптички да вас сузе, а како бисте одвукли очи од проблематичних зона – истакните оно што волите различитим узорцима и бојама.

Пажљиво бирајте материјале:

Ако сте поносна власница јастучића тамо гдје не треба да буду, одаберите одјећу од мало дебљих материјала. Жерсеј може бити удобан, али ће се са њим истицати свака, па и најмања облина.



Носите појас:

Са наглашеним струком увијек ћете изгледати боље, него када носите нешто врећасто. Дајте предност своме изгледу коришћењем каишева. Такође, избјегавајте уске еластичне појасеве. Могли би да буду удобни, али ће превише испупчити вашу средишњу секцију, непосредно испод и изнад линије каиша. И, не носите појас на куковима, тако “сијечете” фигуру на погрешном мјесту и визуелно скраћујете ноге.

Подршка за груди:

Због нове технологије и тканина, брусхалтер је ефектнији и удобнији него икад. Осим тога, изаберете ли грудњак праве величине, можете исправити мноштво модних грешака. Ако груди “паркирате” довољно високо, издужиће вам линију и одмах ћете изгледати боље.

Будите свјесне свога држања:

“Исправи се! Избаци груди! Поравнај рамена!” – маме су биле у праву. То ће ријешити “снуждени” деколте, опуштени стомачић, мамеће бокове па чак и подваљак, и то много брже него да сте се “увукле” у стезник.


Мање је више:

Одјећа која прати линију тијела – а да притом није преуска – најбоље је рјешење, без обзира на вашу фигуру. Ако се сакријете иза гомиле тканине, фигура ће вам изгледати већа него што јесте. А, и вруће је за толико материјала. Врећаста одјећо – ћао!

Преферирајте “вертикално”:

Шавови, пруге или дубоки В-изрез истежу вашу силуету. Будите опрезни са било чим што је хоризонтално. Ем скраћује, ем шири фигуру. Хоризонталне пругице дозвољене су само у оној варијанти када желите да оптички повећате одређени дио тијела.




Изједначите своје пропорције:

Ако ваше тијело има облике крушке, требало би да визуално смањите бокове детаљима који шире горњи дио тијела (лепршави рукави, волани, “чамац” изрез…); Жене са бујним попрсјем могу да га смање једноставним топовима

Нуде сандале:

Обућа у овој софистицираној боји не само да се уклапа у сваки оутфит, већ ће и вашу фигуру издужити и учинити да изгледа тање. Велики фанови нуде ципела су Ким Кардасхиан и Сарах Јессица Паркер. Зашто? Ове ниске даме имају различиту конституцију, али су обе свјесне тога да салонке у нуде боји привидно издужују њихове ноге.

мамаклик
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Елегантно попуњена

25.09.2022 17:07

Дама, најљепсе зене ...

ОДГОВОРИТЕ