И "Фејсбук" ће почети да скрива број лајкова

У жељи да смањи осећај притиска који имају поједини корисници и како би подстакли да људи слободније и чешће објављују на својим налозима, Фејсбук размишља о укидању приказа броја лајкова. Поставља се питање да ли ће ово смањити број корисника Фејсбука.

Информационе технологије 05.09.2019 | 10:49
И "Фејсбук" ће почети да скрива број лајкова
Инстаграм већ извесно време испробава ову опцију у седам земаља, укључујући Канаду и Бразил, приказујући другим корисницима само имена заједничких пријатеља који су означили да им се нека објава свиђа.

Чини се да су резултати ових испитивања били веома позитивни, па су се пронеле гласине да би и Фејсбук могао да уведе исту промену.

Идеја је да се корисници спрече да се упоређују с другима или да се осећају лоше што њихове објаве не добијају исти или већи број лајкова. То би могло и да спречи кориснике да бришу неке објаве за које мисле да нису довољно добре.

Једна инжењерка је уочила да је Фејсбук почео да скрива број лајкова у Андроид апликацији, па су се новинари обратили компанији „Фејсбук“ која је за портал ТецхЦрунцх потврдила да разматра ту опцију.

Међутим, то још није спроведено, нити су у компанији били спремни да саопште резултате испитивања које су добили у погледу Инстаграма, нити о тачним мотивима или временском оквиру у коме би могло доћи до промена.

Уколико се и одлуче на овај потез, у компанији „Фејсбук“ наводе да ће се са тим ићи поступно и да ће, уколико уоче значајан пад корисника, прекинути са његовом применом.

(ТЕЦХЦРУНЦХ.ЦОМ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

супер

06.09.2019 17:06

Ова идеја ми се допада, јер спаса нам нема од "селфија".Постоје особе на друштвеним мрежама, које се натрће, напуће, изобличе се , све у циљу да добију што више лајкова.Ван памети је приказивање себе у виртуелном свијету на начин који нема везе са стварношћу. Браво за фб !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

07.09.2019 22:44

Фацебоок у Нигерији це да пропадне, тамо сви зиве само за селфије, посто су високо заосталу у интелектуалном размисљању онда текстуалне објаве не постоје само ове са сликама и лајковима, стога... пропаст