Потресна порука: У Италији нема ни опроштаја од ближњих

Италија је једно од највећих жаришта корона вируса на свијету, а само они који тамо живе знају у каквом су паклу посљедњих недјеља људи на сјеверу ове земље.

Остали спортови 20.03.2020 | 09:03
Потресна порука: У Италији нема ни опроштаја од ближњих

Свакодневно нам са Апенина стижу свједочења о масовним умирањима заражених, а нову драматичну поруку послала је и Јована Бракочевић, некадашња одбојкашака репрезентативка Србије.

Зрењанинка која сада живи и игра у Тревизу гдје је удата за Италијана објаснила је на свом Фацебоок профилу кроз какав пакао пролазе житељи ове земље.

"Не пишем често, скоро никад, али ево сада имам потребу. Цовид-19 је вирус који нас је затворио по кућама. Али да ли само то? Од корона вируса се умире. То је чињеница. И не само што се умире. Умирете сами. Нигде никог осим медицинског особља које је опремљено да им се једва виде очи. Никог да ухвати за руку умирућег и оболелог. Никог.

Данас се у италијанском граду Бергамо десило нешто још горе. Војска је дошла по ковчеге преминулих и директно их одвезла у крематоријум. То је то. Нико није могао да их види. Нико да се опрости од тих људи. Ушли су у болницу заражни, борили се сами, без својих ближњих. И изгубили... Сами... Без својих ближњих. Неће бити сахране. Кремирани и то је то",  написала је Јована.

Бракочевићева има зато посебну поруку за земљаке у Србији који се претходних дана нису показали као дисциплиновани.

"Драги моји, ви наставите да излазите по кафићима. Да се шетате парковима или центрима. Да посећујете тржне центре или продавнице или шта год било што јос увек није принудно затворено. Изложите ризику себе и своје ближње не само од заразе него и од умирања сами. Будимо паметнији. Волимо не само свој живот него животе и нађих ближњих и свих других људи које потенцијално можемо довести у опасност.

Поштујмо закон што је строжије могуће да би ово црно време прошло што пре. Надам се да ће овај пост бар неком да промени начин размишљања и да ће покушати да убеди своје ближње пријатеље или било кога да за кафиће има времена. Битно да смо сви здрави", закључила је српска одбојкашица.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Коле

20.03.2020 09:36

Нема то ко да слуса драга Јована,кад нам пјевају,,Не мозе нам нико ниста,јаци смо од судбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КО И СТА СМО

20.03.2020 10:33

ОНДА ИДЕ ДАЉЕ "МОГУ ДА НАС САМО МРЗЕ ОНИ СТО НАС НЕВОЛЕ" СТА ТО БИ ОД НАС ДА СВИ ЗАБОРАВИСМО 10 БОЗИЈИХ ЗАПОВЈСТИ И РИЈЕЦИ ПОКОЈНОГ ПАТРИЈАРХА "БУДИМО ЉУДИ"

Name

Нада

20.03.2020 10:55

Коле, нека Те буде срамота за ову поруку. Зар поред оваквог текста,ове ситуације ,у вријеме поста , не мозес да се ослободис мрзње. Па мрзња Те разара.

Name

ЦХ

20.03.2020 11:27

То није мрзња то је само подсјецање ко и како нас води .

ОДГОВОРИТЕ