Расте број заражених у БиХ, укупно 177 обољелих од вируса

Једна особа у Грудама заражена је новим коронавирусом. Ријеч је о првом случају у том херцеговачком граду, потврђено је за портал Клиx.ба из Кризног штаба Западнохерцеговачког кантона.

Босна и Херцеговина 25.03.2020 | 22:56
Расте број заражених у БиХ, укупно 177 обољелих од вируса

Како сазнајемо, заражена особа је повезана са кластером насталим у Коњицу за вријеме прославе годишњице компаније "Игман".

Рачунајући најновији случај, укупни број заражених у Босни и Херцеговини износи 177. Од тог броја опоравиле су се двије особе из Бање Луке, а умрле су три особе - по једна из Сарајева, Коњица и Бихаћа.

Током сриједе у нашој земљи је забиљежено укупно седам нових случајева, што је кратки предах у односу на претходне дане. Ипак, стручњаци кажу да су наредни дани најкритичнији, а уколико грађани буду поштовали рестрикције прве знакове опадања броја заражених могли бисмо видјети средином априла.

Стање у бх. градовима сада изгледа овако:

Бања Лука - 80, Коњиц - 17, Мостар - 9, Сарајево - 8, Лакташи - 8, Широки Бријег - 6, Козарска Дубица - 5, Бихаћ - 5, Зеница - 4, Горажде - 4, Челинац - 3, Кнежево - 3, Бијељина - 3, Модрича - 2, Брчко - 2, Тешањ - 2, Босански Брод - 2, Прњавор - 2, Босанска Градишка - 1, Дервента - 1, Нови Травник - 1, Бреза - 1, Орашје - 1, Високо - 1, Србац - 1, Теслић - 1, Босанска Крупа - 1, Приједор - 1, Груде - 1, Рибник - 1.

(Клиx) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дернек

25.03.2020 22:38

Мање од педесет посто обољелих је заражено преко наших људи који раде вани.Већина је заражена на двије забаве у Коњицу и Бањалуци.Осмомартовско славље у БЛ је број један.Заражени из тог кластера ће се вјероватно бројати стотинама јер су многи крили да су били ту и чак имали директан контакт са зараженима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овало

26.03.2020 01:33

Кластер? О радојка. Бањалучка! . Ко те научи тој ријечи. И ко је писао ове глупости? Није Босански Брод већ Брод! А послије рата се звао Српски Брод!

Name

Лука

26.03.2020 01:56

Да то си у праву 100% али неби требали да крију да су били на тој прослави.

Name

Марцоне

26.03.2020 06:23

Ја не знам ста сте навалили на људе који раде вани.Вирус је такав,не мозе се предвидјето нити се смију тако људи етикетирати.Ти људи који су отисли сто су морали,финансирали су БиХ,некима то наравно неце моци допријети до мозга.Прилив средстава од уплата из иностранства је био једнак или веци приливу комплетне привреде БиХ.За сирење вируса је искљуциво крива власт,која је покрала новац робних резерви,нема спреман будзет за вандредне ситуације,неписмене посланике итд.,да не набрајам.Немају,тестове да тестирају људе јер се само тако мозе утврдити ток и развој вируса,зависе од дрзава са којима имају неке односе за прехранити народ.А посебна прица је примитивизам самих људи,гарантујем да их 70% кад и добију симптоме неце тразити тестирање јер дозивљавају то као да су добили пицајзле од неке улицне курве.То ми није јасно никако,хидају као темпиране бомбе излазуци своју властиту дјецу и фамилију...али,ма није то-то.Сто се мене тице,ја имам неки други став по том вирусу него вецина и за мене не представља никакву вецу опасност од других сезонских болести,али опет постујем правила !

Name

Ре: Марконе

26.03.2020 07:16

Пуно је полуписмених властодржаца;..... а,ево и теби савјет- ванредно, а не ванДредно.

Name

Ђоле

25.03.2020 22:54

Мене само интересује како су се опоравили, па ајд кући. Значи има лијека....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

26.03.2020 06:35

ЦУДНО ЈЕ ЗА СТА СЕ СВЕ ОПТУЗУЈУ ЉУДИ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА.ЗАРАЗИЛИ ,НЕКУЛТУРНИ,НЕСКОЛОВАНИ,НЕПОСЛУСНИ.САМО МОРАТЕ ЗНАТИ ДА ТИ ДОНЕСУ СТОТИНЕ МИЛИОНА МАРАКА У Р.СРПСКУ И БЕЗ ТИХ МИЛИОНА НЕ БИ ИМАЛИ СТА ДА ПРОДАЈЕТЕ,ГРАДИТЕ И ЛИЈЕЦИТЕ СЕ.МОЗДА СУ ТИ ЉУДИ ПАМЕТНИЈИ,ОБРАЗОВАНИЈИ И ПОСТЕНИЈИ ОД МНОГИХ ПОЛТРОНА И УХЉЕБА ,КОЈИ И НЕ ЗНАЈУ ДА СУ ОБИЦНЕ НИСТАРИЈЕ КАО ЉУДИ.

ОДГОВОРИТЕ