Душко Тошић о Кини: "Било је то као да је крај света"

Српски фудбалер Душко Тошић открио је како је проживео животну драму у Кини због короне када је она буктала у тој држави. 

Фудбал 28.03.2020 | 20:35
Душко Тошић о Кини: "Било је то као да је крај света"

Тошић је за туски лист ''Фанатик'' детаљно описао како је својевремено морао да напусти Кину. 

"Знали смо за коронавирус, покушали смо да будемо опрезни. Ипак, после тренинга пришао ми је тренер и рекао "Када завршите одмах се враћајте кући и без задржавања. У том тренутку су летови из Кине почели да се отказују један по један, али сам некако успео да пронађем последњи компаније "Туркисх Аирлинес", почео је причу Тошић.

Пут ка аеродрому му је посебно остао упечатљив.

"Ово што сам видео било је невероватно. Било је то као да је крај света... Али ни тада нисам осећао страх. Навијачи Бешикташа за мене имају надимак "Тенк", а тенк се не боји ничега. Остао сам смирен колико год је то могуће".

Слетео је у Истанбул, одакле се упутио ка Србији...

"Касније смо отишли да тренирамо у Дубаију, лига је одложена, али су неки играчи полако почели да се враћају док се вирус ширио по Европи".

Проблем Тошићу прави и то што нема начин да се врати у Кину.

"Играчи попут Грацијана Пелеа, Оскара, Хулка, Андерсона Талиске и Марка Арнаутовића не могу да се врате у Кину исто као ја, јер нема летова. А морамо се некако вратити. Сви ми имамо уговоре са њиховим клубовима", рекао је Тошић и признао да осам дана није напуштао кућу у Београду.

(Курир спорт)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цwеле93

30.03.2020 18:07

досадно.. да нема меридиан кладионице не знам ста бих од досаде

ОДГОВОРИТЕ