Свјетско атлетско првенство помјерено за 2022. годину

Светско атлетско првенство померено је за годину дана и одржаће се 2022. године, пошто ће се Олимпијске игре у Токију одржати следећег лета, саопштила је данас Светска атлетика.

Спорт 30.03.2020 | 22:35
Свјетско атлетско првенство помјерено за 2022. годину

Светско атлетско првенство требало је да се одржи наредне године у Јуџину, од 6. до 15. августа, али је донета одлука о померању, пошто су данас организатори Олимпијских игара саопштили да ће се то такмичење одржати од 23. јула до 8. августа у Токију.

Игре у Токију требало је да се одрже овог лета, али су због пандемије корона вируса одложене за наредну годину.

Бројна такмичења која су предвидјена за наредну годину, биће померена због Олимпијских игара.

"Подржавамо нове термине Олимпијских игара. То ће омогућити нашим спортистима да се врате тренинзима и такмичењима. Сви морају да буду флексибилни, да праве компромисе, а ми сада радимо са организаторима Светског првенства у Орегону на новим терминима за 2022. годину. Разговарамо и са федерацијом Игара Комонвелта али и организаторима Европског првенства", наводи се у саопштењу.

Параолимпијске игре у Токију одржаће се од 24. августа до 5. септембра наредне године.

Светско пливачко првенство требало би да се одржи од 16. јула до 1. августа наредне године у Фукуоки. Организатори су рекли да ће бити флексибилни по питању термина, али су одбацили могућност да се такмичење помери за 2022. годину.

(Курир спорт / Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар