"Тражите медаље, а нећете да останете код куће"

Српска одбојкашица Јована Бракочевић, која игра у Италији, опет се обратила јавности врло оштром поруком.

Спорт 03.04.2020 | 21:37
"Тражите медаље, а нећете да останете код куће"

Бивша репрезентативка Србије и даље је на Апенинима, у земљи која је жариште коронавируса и чија се слика драстично променила пандемијом, али прати и шта се дешава у Србији приметивши да постоје људи који се неодговорно понашају.

“Како је могуће да смо спортска нација? Да имамо толико вансеријских талената и тако мало дисциплине? Како је могуће да захтевамо успех и дисциплину и медаље? Зашто се мало не угледамо на све те силне спортисте и постанемо мало дисциплиновани и послушни. Нико нам не тражи да се знојимо, захтевамо немогуће од нашег тела, не трпимо болове и повреде због неког могућег такмичења и, ако се баш баш све поклопи, неке могуће медаље”, пише у Јованиној поруци.

Није јој јасно како је људима толико тешко да буду у својим домовима…

“Траже да седимо у кући. Да се придржавамо правила док вирус не прође. Траже да будемо дисциплиновани да нам се здравство не би тотално урушило и овако је на издисају.

Како је могуће да смо толико лицемерни и да захтевамо победе када сами нисмо спремни да се одрекнемо за победу целе нације. Сви смо поносни кад спортисти наше земље донесу кући медаљу и победе. Зашто нам је сад толико тешко да учинимо наше спортисте поносним на нас. Придржавајући се правила, за боље сутра”.

Сјајна одбојкашица је за крај имала и поруку да се сутра од спортиста не захтевају успеси, када људи неће да послушају ни њихов апел.

“Спортиста зна шта је карантин, зна шта је одрицање, зна шта је бол, зна шта је немогућност видети вољене. То нам се и сада дешава. Када ћемо мћи да се вратимо у домовину после сезона када се цела домовина тако неодговорно понаша?

Ми живимо за тих пар дана, ако имамо среће пар недеља код куће, а осим што нам вирус ускраћује то право ове године, сада ћете то урадити и ви, наши земљаци – вашим мањком одговорности. Зато вас молим, када ово прође, не захтевајте од спортиста медаље и успехе, донације и подржавања, кад нисте способни да останете код куће”, завршила је Јована Бракочевић Канциан. 

 

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар