Од корона вируса преминуо чувени олимпијац и то није све

Италија никако да се опорави од шокова које јој наноси нови, САРС-ЦоВ-2 тип корона вируса, а велики ударац сада је претрпео и тамошњи спорт.

Остали спортови 08.04.2020 | 16:48
Од корона вируса преминуо чувени олимпијац и то није све

Како је саопштио Олимпијски комитет Италије (ЦОНИ), у 56. години од Цовид-19, тешке болести плућа коју поменути вирус изазива, преминуо је Донато Сабиа, двоструки олимпијски финалиста у тркама на 800 метара.

Он је преминуо у 56. години, и то након што је, како истиче ЦОНИ, био неколико дана на интензивној нези у болници Сан Карло у Потенци, у јужном италијанском региону Басиликата.

Сабиа је био пети на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1984. године, а седми у Сеулу четири године касније. Био је европски дворански првак, такође на 800 метара, 1984.

Према саопштењу ЦОНИ, он је први олимпијски финалиста на свету који је умро од последица новог вируса.

Италијанска атлетска федерација (ФИДАЛ) га је описала као "нестварно талентованог спортисту али, изнад свега, нежну личност".

Оно што ову тужну причу чини још тужнијом је да је Сабијин отац такође преминуо од Цовид-19 неколико дана пре сина.

"Ово је трагедија унутар трагедије", рекао је председник ФИДАЛ-а Алфио Ђоми, додајући: "Донато је био човек кога нисте могли а да не волите".

У Италији је, до уторка, 7. априла 2020, од избијања пандемије утврђено да је инфицирано 135.586 особа. Њих 24.392 се опоравило у међувремену, али је чак 17.127 оболелих преминуло, међу њима и чувени италијански олимпијац.

(Блиц)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дали

08.04.2020 16:51

неко умре од нецега другог осим корона вируса тренутно?? Па ово је лудило ! Нико не умире висе од срца, рака, старости, упале плуца у старости него само корона??????? Овдје дебело несто не стима!!!

ОДГОВОРИТЕ