У западном Лондону црква из 19. века претворена у вилу с базеном од 50 милиона евра!

Необично звучи, али у Најтсбриџу у западном Лондону црква из 19. века је претворена у невероватно луксузну вилу са седам спаваћих соба, базеном, сауном и теретаном и тренутно је оглашена на продају за педесет милиона евра, десет милиона мање него пре пандемије

Занимљивости 18.05.2020 | 15:42
У западном Лондону црква из 19. века претворена у вилу с базеном од 50 милиона евра!

Гледана споља, ова луксузна вила изгледа као црква, са прекрасним каменим стубовима и сводовима. Када се закорачи унутра, открива се невероватно модерна кућа из снова са седам спаваћих соба, пространим дневним боравком, трпезаријом и кухињом, а све то окружено аутентичним прозорима са којих се пружа предиван поглед.

Површина куће је 1.125 квадратних метара и налази се под заштитом државе у другој категорији споменика културе. Поред уобичајених погодности једног луксузног дома, овде се може уживати у величанственој соби за пријем коју красе стропови високи 12 метара украшени храстовим гредама.

На располагању је и цео спрат намењен за одмор и рекреацију који укључује базен, теретану, спа-центар, сауну, слану собу и кућни биоскоп. Наравно, ту је и бар.

Кућа обилује детаљима којима би се потенцијални власник могао хвалити на друштвеним мрежама. На пример, полицама за књиге које се протежу до плафона, заједно са мердевинама или задивљујућим спиралним степеништем, мада кућа поседује и лифт обложен стаклом за оне које мрзи да се пењу пешке.

Иначе цркву је пројектовао архитекта Белгрејв сквера, познати Џорџ Басеви, 1838. године. Лондонска бискупија ју је продала 1998. године за 1,5 милиона евра и била је власништво Алана Бублила, либретисте, чувеног по мјузиклу Госпођица из Сајгона, који ју је после шест година продао извесном бизнисмену за скоро 15 милиона евра. После уложених 10 милиона у реновирање, црква-кућа се поново нашла на тржишту некретнина по цени од 50 милиона евра, каже се, 10 милиона мање од првобитно тражене суме.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар