Ево како ће се од сутра прелазити граница са Србијом

Влада Србије одлучила је на данашној седници да прихвати препоруке Кризног штаба за борбу против корона вируса, тако да од сутра, 22. маја, за улазак у Србију више није потребно имати негативан тест на корона виурс, нити посебну дозволу како за домаће, тако и за стране држављане, сазнаје "Блиц".

Република Српска 21.05.2020 | 14:07
Ево како ће се од сутра прелазити граница са Србијом

Такође, више не постоји мера упућивања у самоизолацију при доласку у Србију. 

Кризни штаб је ово препоручио Влади Србије пре два дана, а на основу анализе тренутне епидемиолошке ситуације.

Свим особама које улазе на територију Србије биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још увек циркулише, као и начини превенције инфекције, али обавезан негативан тест више није потребан, као ни изолација.

Премијерка Србије Ана Брнабић, најављујући данас седницу Владе и коментаришући пропоруку Кризног штаба, рекла је да одлука Владе неће бити политички мотивасана већ да се бити донета на основу става струке.

- Нисмо доносили политичке одлуке, нити бисмо то радили. То је била одлука на Кризном штабу, струка је била за ту одлуку, јер постоји практичан проблем са тестирањем, односно постоји велики број земаља где се људи не тестирају, ако немају симптоме. Променили смо одлуку која је значила да много људи не може да уђе и да много тога остаје на арбитрарност владине комисије, која одобрава улазак - рекла је Брнабић у Новом Саду, где је обишла радове на реконструкцији Клиничког центра Војводине.

(Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ања

21.05.2020 12:46

Зато су наси након Дјурдјевдана престали да копирају Србију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

21.05.2020 13:01

Свака цаст СРБИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

21.05.2020 13:29

А ста је са супротним правцем? За сада нико не зна када и под којим условима це се слободно моци преци из Србије у Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21.05.2020 20:41

Исто имас то интернет као пре короне

Name

Колапс

21.05.2020 13:33

Ево наши грађани кренули из Словеније а чека их полицијски час , биће вечерас колапс и хаос на граници , Банана је Република Српска зато што везе немају ста раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

21.05.2020 20:42

Банана је бих ме секирај се за РС