Ђоковић у јулу у Бањалуци, а потом и у Сарајеву

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић окупио је врхунске асове белог спорта који ће да се представе публици на регионалном "Адриа Тоур".

Тенис 22.05.2020 | 15:53
Ђоковић у јулу у Бањалуци, а потом и у Сарајеву

"Адриа Тоур" ће се одржати од 13. јуна до 5. јула, у организацији нашег шампиона, а биће одигран у градовима широм Балкана, док први турнир креће из Београда.

Тај турнир ће се играти на теренима ТЦ Новак (13/14. јун), да би се потом преселио у Задар (20/21. јун), затим у Црну Гору (27/28. јун) и у Бања Луку (3/4. јул).

Уз то, планиран је и одлазак у Сарајево, у недељу, 5. јула где ће Новак и Дамир Џумхур да одиграју егзибициони меч.

Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звезда ове спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер планете, троструки Гренд слем финалиста, освајач 16 АТП пехара, укључујући и један из Мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.

Учешће на "Адриа Тоур" је потврдио и Бугарин Григор Димитров, тенисер коме је трећа позиција на ранг листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч на планети. У каријери је до сада освојио осам титула у синглу, и један је од најквалитетнијих такмичара са ових простора.

Очекује се и долазак још неких имена из самог тениског врха, али тренутно ништа додатно није званично потврђено.

Од домаћих играча, играће и Виктор Троицки, члан златне српске генерације из 2010. која је освојила Дејвис куп, али је у екипним такмичењима за нашу земљу освајао и АТП куп ове године, као и Светски куп 2009. и 2012. Највеће успехе остваривао је 2011. када се попео на 12. позицију ранг листе. Освојио је три титуле у синглу до сада, Куп Кремља и два трофеја у Сиднеју.

Још великих имена из Европе најавило је долазак на добротворни турнир који је осмишљен како би се прикупила средства за хуманитарне пројекте широм региона, међу којима су и програми "Новак Ђоковић" фондације за програме раног развоја и образовања деце.

(Б92) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

123

22.05.2020 14:38

Браво момци покази те да се мозе зивјети заједно.?❤?било гдје..а они који то неце без њих се мозе❤??????????????????? .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

22.05.2020 15:03

Немој да долазиш у ову лудницу. Ако си већ одлучио да дођеш, немој да се састајеш са овим бандитима тј. монструмима.

ОДГОВОРИТЕ