Србија отворила границе, могуће ући без теста

Од данас грађани БиХ несметано и без претходног тестирања могу путовати у Србију. Провјерили смо какво је стање на појединим граничним прелазима и колико су грађани упознати са новим правилима. Истовремено, двојни држављани БиХ могу улазити у земљу, без тестирања и мјера изолације.

Босна и Херцеговина 22.05.2020 | 16:01
Србија отворила границе, могуће ући без теста

Сви који улазе у Србију добиће здравствена упозорења, у којима се наводи да улазе на територију на којој вирус још увијек циркулише, као и начини заштите од могуће заразе. Грађани од јутрос улазе у Србију без икаквих проблема, а на већини граничних прелаза саобраћај се одвија несметано.

“Сад могу да уђем И изађем у Србију без потребних папира, што ми много значи, а такође, нису потребни ни докази да сам негативан на вирус корона”, каже један од путника на ГП Сремска Рача.

Грађани су једва дочекали вијест о отварању граница, нарочито, они који имају фамилију у Србији и који студирају преко Дрине.

На ГП Мали Зворник, путници кажу да је потребно само лична карта и возачка дозвала, И да нема дужих задржавања.

Путници који користе ГП Вардиште код Вишеграда кажу да нема компликација приликом преласка границе и да је ситуација као прије епидемије.

С друге стране, према одлуци Савјета министара БиХ , дозвољен је улазак страних држављана, уз посједовање позивног писма особе која га ангажује у БиХ и потврду о негативном тесту на вирус корона, не старију од 48 часова од тренутка уласка.

Такође је дозвољен улазак породицама умрлих ради присуства сахрани,  којима је боравак у земљи дозвољен, највише 72 часа од тренутка уласка. Истовремено, двојни држављани БиХ могу улазити у земљу, без тестирања и мјера изолације.

 На подручју ФБиХ, на  граничном прелазу Чапљина Југ,  путници кажу да нема проблема приликом преласка и да је одлука о отварању граница јако корисна за све грађане.

На  ГП Чапљина Југ, са Хрватском, путници кажу да нема никаквих проблема на границама.

 Хрватска је отворила границе за своје држављане, док странци могу да улазе у земљу без мера самоизолације, али само ако за то постоје пословни разлози или економски интереси.

У Црну Гору могу ући њени држављани и странци са сталним боравком, док ће отварање граница бити једно од последњих попуштања ограничења уведених због пандемије.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дани

22.05.2020 16:02

Када ће РС или БиХ отворити границе за странце? Волио бих и ја као странац да могу обици своју некретнину у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кратко и јасно

22.05.2020 16:04

Када це Њемацка отворити да бјезим из ове труле диктаторске Републике Српске.Огадила ми се,да ме је стид сто сам ратовао за њу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гужве на Рачи

22.05.2020 16:17

Посебно једну траку за ове сто долазе да сипају гориво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киза

22.05.2020 16:21

Кад ви планирате нама из србије да омогуците улазак без потврда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грк

23.05.2020 11:51

А МИ ИЗ СРБИЈЕ ?ЈЕЛ МОЗЕМО УЦИ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ?

ОДГОВОРИТЕ