Лет за повратак држављана БиХ из Русије

Са Аеродрома "Никола Тесла" у Београду данас би требало да буде организован хуманитарни лет за Москву, којим ће се у БиХ вратити њени грађани који су се у вријеме пандемије вирусом корона затекли у Руској Федерацији, а изразили су жељу да се врате кући.

Босна и Херцеговина 26.05.2020 | 07:57
Лет за повратак држављана БиХ из Русије

"Кабинету члана Предсједништва БиХ Милораду Додику обратили су се за помоћ држављани БиХ, највећим дијелом студенти који студирају у Русији и њихови родитељи, да им се омогући повратак кући с обзиром на то да нема комерцијалних летова из Руске Федерације", речено је Срни из кабинета члана Предсједништва БиХ.

Из кабинета су нагласили да је Влада Републике Српске на иницијативу члана Предсједништва БиХ Милорада Додика осигурала хуманитарни лет на релацији Београд - Бања Лука - Москва и Москва - Београд - Бања Лука.

"Ријеч је око 70-ак држављана БиХ, а остатак слободних мјеста бит ће уступљен држављанима Србије које је пандемија затекла у Руској Федерацији".

Према њиховим ријечима, лет за Москву биће попуњен држављанима Русије који се налазе у БиХ и Србији, а желе да се врате својим кућама, што је организовано у сарадњи са амбасадама Русије у БиХ и Србији.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

А ФЕДЕРАЦИЈА

26.05.2020 06:48

ИМА ЛИ МЈЕСТА ЗА ОВЕ НАШЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ, ИЛИ ЈЕ ОВО ЛЕТ ЧИСТЕ ВЈЕРЕ. КАКВЕ ГЛУПОСТИ И ПОДЈЕЛЕ СЕ ПРАВЕ МЕЂУ НАРОДОМ ДА НЕ ПОВЈЕРУЈЕШ. И ЧУЈ. КАБИНЕТ ОРГАНИЗУЈЕ ЛЕТ. САД И ВРАБАЦ КАД СЕ ПОСЕ.. СА ГРАНЕ КАБИНЕТ ТО ПРИСВОЈИ КАО ВЕЛИКО ДЈЕЛО ЈЕЛ ЈЕ ЕТО ПОТОРЕНА НАША ЈУНАЧКА ЗЕМЉА. ТИ ИДИОТИ У КАБИНЕТУ СУ СТВАРНО ЛЕГЕНДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

26.05.2020 08:51

Вјеројатно ко се пријавио да це допутовати. Сигурно се није гледало тако као сто ти мислис.

Name

Аууу

26.05.2020 09:06

Која линијааа ствирена у кабинету !!!силни савјетници удовољило се студентима и градјанима хуманитарни лет???!!!!!страсноооо невјероватно глупоо огавно

Name

А зашто не желе да остану

26.05.2020 10:01

...у православној Русији? Чему толики покушаји да се врате из Русије? Зашто не помогну добровољним радом. То налаже хришћанство, поготово наша православна вјера. Навијамо да Руси дођу код нас, а ми нећемо да помогнемо Русији, већ брже боље да побјегнемо из те земље... Велико лицемјерје и цинизам показујемо и надасве непоштивање ни према односима које имамо са Русима, а ни нашу религију.

ОДГОВОРИТЕ