Хрватска: Хапшење у више градова због корупције

Хрватски МУП потврдио је данас да се на подручју више градова спроводи акција хапшења државних службеника и привредника због сумње да су починили кривично дјело против службене дужности и привредног криминала са обиљежјима корупције.

Регион 29.05.2020 | 16:39
Хрватска: Хапшење у више градова због корупције

Портпаролка МУП Марина Мандић је за Хину рекла да је Полицијски национални Биро за сузбијање корупције и организованог криминала (ПНУСКОК) започео јутрос акцију хапшења на подручју Загреба, Сплита, Книна и Грачаца ради реализације вишемјесечног криминалистичког истраживања.

У МУП прецизирају да су у току хапшења више особа, државних службеника и привредника, због сумње да су починили ово кривично дјело.

Званично је засад потврђено хапшење предсједника управе Хрватских шума Крунослава Јакупчића и бивше градоначелнице Книна Јосипе Римац.

Индеx.хр преноси да је познат идентитет седам ухапшених особа. Поред Јакупчића и Римац, ухапшени су још шеф сплитске испоставе ХШ Иван Мелван и начелница Грачаца Наташа Турбић.

Н1 такође пише да је ухапшена и ХДЗ-ова Ружица Њавро, секретар кабинета Министарства пољопривреде.

Хина из извора блиским истрази сазнаје да је међу ухапшенима и Анте Сладић, предузетник из Шибеника који ће током дана такође бити доведен у Загреб. Према незваничним информацијама, ухапшено је више од десет особа. Наводно се ради о 13 ухапшених

(Српскаинфо/Индеx.хр)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

29.05.2020 15:16

Шминка пред изборе. Кад прођу избори, ако побиједи ХДЗ, сви ће бити пуштени, и још ће добити одштете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Рв

29.05.2020 16:59

Ако.је тако, засто је Санадер јос увијек у затвору?

Name

Ухх

29.05.2020 17:15

Свуд хапсе само наси лопови сетају.

Name

Бањалучанин

29.05.2020 17:38

Санадер је мало у затвору, мало на слободи. Осим тога, неки дан су свједоци промијенили изјаве и сад се "показало" да Санадер није крив за Фими медија аферу. А у затвору га држе само због тога, да би добио што већу одштету. А није у обичној ћелији, него живи као нарко босс - у пуном луксузу, само што не хода по граду.

Name

Нису

29.05.2020 17:19

Пелцовали Колинду против бјеснила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

29.05.2020 19:56

Хоце ли и Цовицааа или он опстаје до даљњег!!!!или он припада БиХа дом треци ентитет не оформи!!!пљацкас партијсконационалееее огрезао у криминалу застицен цак и код Путина направио базу сигурну луку!!!