У Словенији проглашен крај епидемије короне

Словенија трећи дан заредом нема новообољелих од вируса корона нити смртних случајева узрокованих овом инфекцијом, саопштила је словеначка Влада чиме је званично проглашен крај епидемије у тој држави.

Регион 31.05.2020 | 14:35
У Словенији проглашен крај епидемије короне

На болничком лијечењу још се налази шест особа које се лијече од ковида-19, док су до сада 292 пацијета отпуштена као опорављена.

Званично је овим даном у Словенији проглашен крај епидемије вируса корона, али ће неке мјере, попут држања дистанце и ношења маски, гдје дистанца није могућа, остати на снази.

Захваљујући доброј епидемиолошкој слици од сутра поновно смију радити већи хотели и други смјештајни капацитети за туристе, велнес и фитнес центри, те базени.

Осим тога, уз прописано физичко дистанцирање учесника, могу се опет одржавати и јавне приредбе, али с највише 200 особа.

Почеће и настава у школама за све основце.

Од наредне седмице укида се и обавезан карантин за улазак у Словенију за низ категорија, међу њима и за неке категорије држављана трећих држава изван ЕУ.

До сада је у Словенији било потврђено 1.473 случајева заразе уз 108 смртних случајева.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вуа

31.05.2020 13:51

Они сваку дан проглашавају крај и тако већ 2 седмице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

31.05.2020 14:12

А наредне 2 седмице су кључне! Ма, све голи лажов до лажова! Пуцају по шавовима, па доктори морају да ћуте, а политичари и економисти постају експерти за вирус. Крај епидемије се проглашава кад нема ни једног пацијента и кад наредних 3 седмице не буде ни један заражени.