Од сутра у Црну Гору могу грађани БиХ, али не и Србије

Грађанима из 26 земаља од сутра је дозвољен улазак у Црну Гору без карантина и самоизолације, а међу њима су БиХ и остале државе из региона, док се на Србију та мјера не односи.

Регион 31.05.2020 | 20:27
Од сутра у Црну Гору могу грађани БиХ, али не и Србије

лазак је дозвољен становницима Словеније, Исланда, Хрватске, Словачке, Швајцарске, Албаније, Аустрије, Норвешке, Монака, Њемачке, Грчке, Мађарске, Данске, Литваније, Летоније, Азербејџана, Луксембурга, БиХ, Бугарске, Израела, Сјеверне Македоније, Ирске, Чешке, Финске и Естоније, те самопроглашеног Косова.

Одлуку о томе донијело је Национално координационо тијело.

Дозвољен је ваздушни и поморски саобраћај, а на снази остаје и досадашња мјера о авијацији. Промет робе за потребе Црне Горе као и транзит робе остаје несметан, уз посебне мјере здравственог надзора, у складу са препорукама Института за јавно здравље.

Од сутра су дозвољене све врсте окупљања до 200 особа, на отвореном и у затвореном простору, на јавним мјестима, укључујући и свадбена весеља, сахране, као и на спортским такмичењима.

Обавезно је поштовање мјера физичке дистанце од најмање два метра, преносе црногорски медији.

Дозвољен је рад дискотека, барова, ноћних клубова, дјечјих играоница, биоскопа, позоришта. Дјечијим вртићима и јавним предшколским установама рад ће бити дозвољен у четвртак, 4. јуна.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Скептик

31.05.2020 18:39

Чим се у некој држави главни Баја зове Миле или Мило, нема ту среће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.05.2020 19:15

Гдје Миле кроци нама ту напретка ни за сто година,,највеца лубина

Name

Миле

31.05.2020 19:16

Мило не узима терапију на вријеме зато мрзи Србију али и зажалит че госпд бог сбе види и уфарит че га гдје нај више га боли

Name

Ре

31.05.2020 19:21

Мили це врло брзо молити за опростај не само свој народ вец и србе из Србије али треба свакога да сацека оно сто је заслузио, нема прастања.