На данашњи дан рођена је Мерлин Монро чија смрт је и даље мистерија!

Норма Џин Мортенсон, познатија свима као Мерилин Монро, рођена је на данашњи дан пре 94 године.

Забава 01.06.2020 | 21:22
На данашњи дан рођена је Мерлин Монро чија смрт је и даље мистерија!

Најпознатија је по филмовима "Мушкарци више воле плавуше", "Како се удати за милионера", "Принц и играчица" и "Мајмунска посла". Врхунцем у њеној каријери се сматра филм "Неки то воле вруће", за који је добила златни глобус за најбољу глумицу.

Осим каријере, Монро је интригирала јавност и њеним приватним животом, али и својим атрактивним изгледом. Њен стил понашања, фризура или неки антологијски моменти као што је хаљина које је полетела на горе током фотографисања и дан данас се користи у свету шоу бизниса као лајт мотив широм света.

Због проблема са којима се суочавала њена мајка, Норма Џин је своје детињство провела у хранитељским породицама. У први брак је ступила са 16 година. За време Другог светског рата радила је у фабрици, када ју је први пут приметио фотограф, који је отворио врата њеној манекенској каријери. Са 20 година је одлучила да се разведе, и променила је име у Мерилин Монро. Монро је девојачко презиме њене мајке, а Мерилин је средње име њене баке.

Њена манекенска каријера је напредовала, налазила се на насловним страна скоро свих часописа, међутим Мерилин је желела да буде глумица. Потписала је уговор са 20тх Центурy Фоx-ом. На почетку је добијала мале, безначајне улоге, док коначно није привукла пажњу публике у култном филму "Све о Еви".

Мерилин се удавала јос два пута, иако је била повезивана са многобројним мушкарцима. У други брак је ушла са бејзбол зведом Џом Димађиом. Брак је резултирао разводом, јер Димађио није могао да се носи са њеном славом. Многи сматрају да је Џо био њена највећа љубав. Често је касније уточиште налазила код њега, а и он се након развода са њом никад није оженио. У трећи брак је ушла са драматургом Артуром Милером. Доживела је побачај, и то је јако утицало на њу. Њена депресија, анксиозност и зависност су постајали све озбиљнији, и она се опет развела.

Умрла је са 36 година. Петог августа 1962. године нашли су је мртву у њеном стану. После опсежне истраге, полиција је утврдила да је глумица извршила самоубиство, узимањем прекомерене дозе пилула за спавање. У вези са тим, појавиле су се бројне теорије завере. Постоје индиције да је убијена због љубавне афере са америчким председником Џоном Кенедијем, да се из нехата отровала прекомерним узимањем лекова или да је себи смишљено одузела живот, решивши да оконча разочарања у каријери и љубавном животу.

Пре њене смрти требало је да се поново уда за Џоа. Ожалошћени Џо Димађио организовао је сахрану и није позвао никога из Холивуда већ само најближе пријатеље и рођаке.

"Они су само повређивали Мерилин", рекао је тада. Годинама је Џо доносио цвеће на њен гроб.

Извор: Курир.рс /Данас Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар