Посланици одбили смјену федералне владе и Новалића

Приједлог закључка којим се од премијера Федерације Босне и Херцеговине Фадила Новалића и Владе ФБиХ тражи да поднесу неопозиву оставку није добио подршку Представничког дома Парламента ФБиХ.

Босна и Херцеговина 01.06.2020 | 23:55
Посланици одбили смјену федералне владе и Новалића

Приједлог закључка којим од премијера ФБиХ Фадила Новалића и Владе ФБиХ тражи неопозива оставку потписали су шефови посланичких клубова Дамир Машић (СДП), Сабина Ћудић (Наша Странка) Елзина Пирић (ПДА), Амер Обрадовић (Независни блок) и Санела Прашовић-Гаџо (СББ).

Након што приједлог закључка није усвојен у првом гласању, посланик Дамир Машић тражио је да се посланици појединачно изјасне.

Приједлог закључка ни након поновљеног гласања није добио подршку већине.

Данас је упућен и приједлог за изгласавање неповјерења актуелном сазиву Владе ФБиХ. Тај захтјев су, подсјећамо, упутили посланици СДП-а, Наше странке, Народа и правде, ПДА и Независног блока, а подршку је најавила и посланица Санела Прашовић-Гаџо.

Након гласања, ни овај приједлог није добио подршку Представничког дома. Подршку није добио ни приједлог закључка Демократске фронте којим се од премијера Фадила Новалића и његових замјеника Јелке Милићевић и Веска Дрљаче траже оставке.

(Агенције) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Бања

01.06.2020 22:08

Све време трајања сједнице, МЕДВИД за столом у средини на (бини) куца, типка на телефону. И тако богу фала зарадјује своју плату..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врана

02.06.2020 01:02

Врани очи не гребе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобек

02.06.2020 04:31

Чувају једни друге. Свима руке смрде на новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

02.06.2020 05:23

Па наравно да су одбили смјену.Тако би било и код нас у РС.Не мозес их скинути,него само побједом на изборима,али постеним...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукан

02.06.2020 05:43

Па гдје ће сами себи сјеци главу.Ови што су тражили смјену,тражили ради гласача,као они неста раде.Ма Босна је ово...Закон јачег влада..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.06.2020 08:37

Ипак ти сто тразе смјену имају бар мало морала. Новалиц је по угледу на Радонцица требао поднијети оставку.