СИПА укључена у истрагу поводом пријетњи Тадићевој

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) је, заједно с другим надлежним институцијама и полицијским агенцијама, укључена у истрагу поводом пријетњи упућених главној тужитељки Тужилаштва Босне и Херцеговине Гордани Тадић и њеној породици.

Босна и Херцеговина 02.06.2020 | 13:00
СИПА укључена у истрагу поводом пријетњи Тадићевој

"Државна агенција за истраге и заштиту предузима све мјере и радње из своје надлежности у циљу откривања починилаца тог дјела", казао је Фени портпарол те агенције Лука Миладиновић, коментирајући упит у вези с ангажманом СИПА-е на истрази тог случаја.

Подсјетио је како је СИПА у понедјељак информисана од Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ (ДКПТ БиХ) о пријетњама упућеним главној тужитељки Тужилаштва БиХ.

Миладиновић је додао како СИПА поступа у парнерству и координацији с другим надлежним институцијама и агенцијама, укључујући Обавјештајно-сигурносну агенцију БиХ (ОСАБиХ), ДКПТ и Тужилаштво БиХ

Директор ДКПТ-а БиХ Мирсад Вилић у понедјељак је изјавио како је, поводом споменутих пријетњи упућених путем друштвених мрежа, додатно подигнут ниво сигурности главне тужитељке Тужилаштва БиХ Гордане Тадић и њене породице, те да подузете мјере и радње остају на снази до даљњег.

(Фена)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мумин

02.06.2020 11:08

Осудјујем сваку врсту пријетње или уцјене свега оквирно изнад закона и прописа али нека види тузитељица и буде у кози оних људи и породица којима је прецено а игнориране су претње и скриване од тузиластва није фер и постено испада да неко има право на зивот а неко не или би требало да је закон за све градјане и упосленике у БиХ једнак .Тако бар устав БиХ налазе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.06.2020 11:43

Као њој неко пријети, још једно зајебавање народа.

Name

Дзоо

02.06.2020 13:20

зашто тужилаштво не хапси због проневјере десетине милиона еура у алуминију ? Гдје је оптужба за малверзације у електропривреди хБ гдје хдз тајкуни износе милионе сваке године ? Шта тужилац ради у вези еронета гдје се губици гомилају ? На ходочашћу у међуножје овај међугорју нико не издаје рачуне. Преноћишта се само у готовини плаћају. Гдје је тужилаштво ту ? Не кажем да сда и снсд нису лопови. Јесу. Али су мале маце за херцегованца

Name

Делија.

02.06.2020 12:36

Што се сипа не укључи у набавке у Р С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре делија

02.06.2020 13:09

Имате ви у РС МУП.Ви сте увијек били против СИПЕ на територији РС.

Name

Име

03.06.2020 05:33

Само политика, нема ово везе са законима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

03.06.2020 06:26

Како сипа није истражила лополуке,ма нема шта нацрте.Ко је убио Давида ,Вукелића и др. Ма ниста та институција није ,то је политичка организација.

ОДГОВОРИТЕ