ФК Звијезда 09 најављује судски спор због испадања

Поводом одлуке ФС БиХ о окончању БХТ Премијер лиге тренутним стањем на табели, а самим тим и испадањем ФК Звијезда 09 из овог такмичења, јер су били на последњем мјесту, челници овог спортског клуба из Бијељине су одржали су конференцију за медије, гдје су истакли разлоге за незадовољство и неслагање са одлуком.

Фудбал 03.06.2020 | 20:56
ФК Звијезда 09 најављује судски спор због испадања

Фудбалски клуб “Звијезда 09”, као посљедица одлуке Фудбалског савеза БиХ да се прекине БХТ Премијер лига, је испао из овог елитног ранга.

“Клуб је имао основа да се нада успјеху, иако је био на зачељу табеле. Прошле године смо из 5 утакмица изашли као побједници, и то против врло јаких екипа, каже Борис Станишић, предсједник Фудбалског клуба “Звијезда 09” и додаје да му одлука Фудбалског савеза БиХ никако није јасна.

“Извршни одбор ФС БиХ, како чујем, није имао ни порегласавање, него је то све урађено некако да се не зна ни како ни шта. Није се расправљало о томе уопште. Имам осјећај да се о томе све знало и пар мјесеци раније,” додаје Станишић.

“Ово све што се ради, ради се директно на штету Клуба “Звијезда 09” који, јако је важно, има и лиценцу за европска такмичења. Такође, Извршни одбор ФС БиХ је дужан да поштује одлуке УЕФЕ и ФИФЕ, а оне се прије свега односе на финансирање клубова и финансијски фер-плеј. Из сједишта УЕФЕ имамо информације да је УЕФА инсистирала фудбалским савезима да под посебном лупом буде урађен мониторинг буџета клубова за наредну сезону, да би се обезбиједило такмичење и самим тим регуларност такмичења. Фудбалски клуб “Звијезда 09” има затворен буџет и за наредну сезону и за неколико наредних сезона,” поручује Александар Вуковић, члан Извршног одбора ФК “Звијезда 09”.

Осим саопштења на сајту Фудбалског савеза БиХ, никаквог другог званичног обавјештења није било, истичу у Звијезди 09.

“Ми нисмо очекивали овакву одлуку. Више смо очекивали неки допис од Фудбалског савеза о подјели средстава као донацију УЕФЕ за помоћ усљед пандемије и свега што се десило. Али, како је тако је. После двије, колико-толико преспаване ноћи усагласили смо ставове и наш ФК не прихвата одлуку која је донешена, с тим да морам да се оградим, јер нисмо, до овог момента добили никакву званичку одлуку. По приспијећу, евентуално те одлуке, предузећемо одређене кораке,” наглашава Вуковић.

Станишић се пита зашто је Фудбалски савез БиХ донио такву одлуку, обзиром да је сличних ситуација било и у државама из окружења.

“Ако узмемо Републику Србију која је имала у Лиги 14 клубова, никога нису избацили.

Напротив, Лига је проширена на 16 клубова. Код нас је 12 клубова, није ми јасно шта се десило, ни шта би се десило да су Лигу проширили на 14 клубова?”, пита се предсједник Клуба “Звијезда 09”.

"Имамо разрађене 3, 4 варијанте, у ком правцу ће ићи даље овај клуб. А биће и јачи и бољи и успјешнији, то је сигурно, само неће бити наиван као до сада”, поручују из “Звијезде 09”.

“Озбиљну адвокатску кућу смо ангажовали, нећемо стати на овоме јер мислимо да је наше незадовољство оваквом ситуацијом потпуно оправдано,” наглашавају у “Звијезди 09”.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ко вам је крив

12.06.2020 00:26

Није ово скола па у августу на поправни. Како сте играли тако сте и заслузили

ОДГОВОРИТЕ