Погледајте кога је све Пореска управа РС пријавила тужилаштву

Пореска управа Републике Српске је у првих пет мјесеци ове године надлежним тужилаштвима доставила девет извјештаја против пореских обвезника због основа сумње да кривичним дјелима оштетили буџет Српске за 2,97 милиона КМ.

Република Српска 05.06.2020 | 10:42
Погледајте кога је све Пореска управа РС пријавила тужилаштву

Извјештаји су у том периоду поднесени, прије свега због утаје пореза и доприноса, али и злоупотребе службеног положаја или овлаштења, те повреде права радника.

Наиме, највише извјештаја надлежним тужилаштвима у овој години, њих шест, поднесено је због кривичног дјела утаја пореза и доприноса, односно због сумње да су одговорна лица у четири предузећа и једно физичко лице утајили порезе и доприносе у укупном износу од 2.462.731 КМ штете за буџет РС.

За ово кривично дјело извјештаји су поднесени против два одговорна лица у предузећу „Агротруцк“ Србац , „Нарвал“ Бијељина, „Гузијан Пасусцуро“ Лакташи и „Делта ауто“ Нови Град.

Поред тога, од почетка ове године Пореска управа РС је надлежним тужилаштвима поднијела и два извјештаја против одговорних лица у два предузећа због сумње у постојање кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, чиме је по буџет РС причињена штета у износу од 173.776 КМ.

Извјештаји су због овог кривичног дјела поднесени против одговорних лица у предузећима „Малтеа“ Градишка и  „Бусинесс цонсултант Јанић“ Бањалука.

У овом периоду Окружном јавном тужилаштву Бањалука поднесен је и извјештај против одговорног лица у предузећу „Уранак продукт“ Бањалука, због сумње у постојање кривичног дјела повреда основних права радника, чиме је по буџет РС причињена штета у износу од 336.766 КМ.

Из Пореске управе кажу како ови подаци показују да је и у 2020. години настављен интензиван рад истражилаца Пореске управе РС на терену, са циљем разоткривања кривичних дјела.

„Инспектори Пореске управе РС ће и у наредном периоду, у складу са законским овлаштењима, наставити интензиван рад на разоткривању кривичних дјела из области пореза, а чијим чињењем се наноси штета буџету Републике Српске“, рекао је Горан Маричић, директор Пореске управе Републике Српске.

(Цапитал)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Милан

05.06.2020 09:31

Имате ли храбрости послат контролу у предузеце ЛЕГЕНД из И.Сарајева има ту пара колко хоцете Ста је са путевима РС Смијете ли дирати Несица Луцица и Главаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

5

05.06.2020 14:58

А гдјетије...Никола Теска,Р.Резерве,Б.Банака, С.Банка,Фармаланд.итд итд

Name

Огорцена

05.06.2020 09:40

ХАЈД СУПЕР МЕРИЦИЦ НЕСТО И РАДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лики

05.06.2020 09:45

Па ни влада није уплатила доприносе радницима па се ништа не терети . Само неку сићи хватају а ове крупне рибе узимају ли узимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лики ре

05.06.2020 13:11

Није тацно. Влада је вец исплатила послодавцима. Мозда није свима јос али хоце. У фирми гдје ја радим, газда је добио допринос, а он нама радницима је исплатио за оно вријеме сто смо били код куце..

Name

Андриц

05.06.2020 18:08

За лики ре:није исто,уплатила и уплатице.Они су рекли да су уторак исплатили свима плате за април.Сад је петак веце,пара мени и мојим радницима јос увијек нема.Зар нису обецали да це до краја маја бити исплацено свима.Засто стално лаз и само лаз.Пробијен је рок,исто као за сатор,па ста мислис да и ја сад раскинем уговор с дрзавом и нек ми намире сву стету,и плате и моју зараду и претрпљен страх због свега овога.У цему је разлика...

Name

Хххха

05.06.2020 10:20

А јесу пробралииии јесу ли неподобни или неутрални!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атомска Бомба

05.06.2020 10:24

је нама спас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

05.06.2020 10:37

Шта је са Милокрадовим јаранима сви поштени ајд не серите. Пријаве иду онима који се успротиве режиму.То и птице знају на грани.Банана је ово држава зато ће мо се иселити па нека пљачкају ћаћу свога говна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

05.06.2020 10:41

коме пријаве јадни били кад нема тузиластва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

05.06.2020 11:14

То и радеее крупне рибе у сптези са тузилаством и својим институцијамаааа!то је доказ да крупне рибе тамане мање рибеее!!сад се изједају измедј себе!!!!страснооо у 21 вијеку!иста тактика као у рату!!! Стари павиц пензионер није одавде прави се енглез а дебелооооо заглибио са крупним рибама као и дјокиц министар за све !!! Док велике рибе не оду у затворе ситнее це давнајебууу!!а народвод рата растјеран опљацкан зиви и ради по тудјим дрзавама јер њихова је опљацкана политицкотајкунска мафија хараааа на балкану њих Европа не занима авнарод иде сам у Европу!!!!

Name

Смијешно и страшно

05.06.2020 12:48

ИСТИ СЛУЧАЈ КАО СА ЛЕЈЛОМ РЕШИЋ. НИСУ ЊИХОВИ ЦРВЕНИ. ГДЈЕ СУ ВАМ ВАШИ ЛОПОВИ И КРИМИНАЛЦИ ШТО НИШТА НЕ ПЛАЋАЈУ. ДА НИЈЕ СМИЈЕШНО БИЛО БИХ ЖАЛОСНО.

ОДГОВОРИТЕ