Американаци користили избјељивач против Цовид-19

Више од трећине Американаца употријебило је на и у својим тијелима средства за чишћење и дезинфекцију у покушају спречавања заразе корона вирусом, показала је анкета проведена недуго након што је предсједник Доналд Трамп јавно питао могу ли те течности лијечити ЦОВИД-19.

Свијет 06.06.2020 | 07:50
Американаци користили  избјељивач против Цовид-19

Прање хране избјељивачем, упораба средстава за чишћење у домаћинству или дезинфекцијских средстава на голој кожи те намјерно удисање или гутање тих производа, неки су од најчешће пријављених високоризичних поступака у интернетској анкети проведеној од 4. маја на 502 одрасле особе у САД-у, извијестио је Центар за контролу болести и превенцију ЦДЦ.

Водитељица истраживања рекла је да је оно предузето након "наглог пораста" позива у центре за контролу отрова, због изложености средствима за чишћење и дезинфекцијским средствима током пандемије.

Крајем априла Трамп је питао научника током једног од својих јавних наступа, може ли унос дезинфицијенса у тијело људи заражених цовидом 19 помоћи у лијечењу болести, запрепастивши притом здравствене стручњаке.

Произвођачи средстава за чишћење у домаћинству били су након тога присиљени упозорити људе да не пију и не ињектирају њихове производе, каже Реутерс.

Око 39 посто анкетираних рекло је да су свјесно примијенили барем једну високоризичну праксу коју ЦДЦ не препоручује како би се спријечила инфекција корона вирусом, укључујући кориштење избјељивача за чишћење хране или прскање тијела дезинфекцијским спрејем.

Четири посто анкетираних гргљало је разријеђену течност избјељивача, сапуницу или дезинфицијенсе.

Четвртина испитаних извијестила је да имају најмање један штетни здравствени учинак током претходног мјесеца за који вјерују да је резултат кориштења тих производа.

(Хина)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Радован

06.06.2020 06:21

Лудјак предсједник највеће силе отишли смо сви у п.м.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А срановниство

06.06.2020 07:58

Само 7%американаца је путовало ван оквира своје дрзаве. Да ли сто је код њих бајно? Само мали постотак задовољава опсте знање?

Name

Ре

06.06.2020 08:10

Имамо и ми свог Трумпа.

Name

Нострадамус

06.06.2020 15:35

Американци барем бирају од цега це да умиру,а наси ни то не могу.

Name

Језик

06.06.2020 12:01

Упораба???!!! А цудите се сто Срби бране Пељески мост

ОДГОВОРИТЕ