Милошевић прекинуо ћутање и објаснио пораз у финалу Купа

Тренер Саво Милошевић први пут је говорио о утисцима након финала Купа Србије против Војводине.

Спорт 26.06.2020 | 15:27
Милошевић прекинуо ћутање и објаснио пораз у финалу Купа

Милошевић није имао воље (снаге) да после драматичног пораза на пенале даје изјаве све до данас (петка).

Ипак, заказао је "округли сто" са неколицином представника медија, међу којима је био и Б92.нет.

Први утисци...

"Нисмо одиграли добро. Једна од ретких битних великих утакмица коју смо лоше одиграли. Ако образлажем у детаље, искључиви кривац сам ја. Преспавали смо прво полувреме и оно је одредило судбину и ток целог меча. Војводина је заслужено победила, честитао сам Лалатовићу на терену и овом приликом им честитам заслужено освојени Куп", рекао је Милошевић.

Он је признао да, како је нагласио, није психолошки најбоље припремио утакмицу.

"Мало ме је заварала утакмица из Новог Сада, мислио сам да ће та љутња и инат после тог меча биит довољан за финале. Чак сам размишљао како да их смирим, јер сам очекивао да сви у финалу имају мотив. Али, изгледа да није било довољно".

Партизан је успео да се врати после два гола минуса и у финишу унесе неизвесност, али није било довољно на крају.

"Када је почео продужетак. Ја сам тражио да будемо опрезни, јер смо на терену имали екипу и систем у ком никада нисмо играли. Припремити потпуно другачији систем захтева много више утакмице. Били смо приморани да играмо са 4-4-2 током меча, али тако да Лазар Марковић буде десно, Натхо који има 32 године и није добро да игра 120 минута и два шпица горе. Потрошили смо се много у другом полувремену да би стигли на 2:2 и није било још енергије да бисмо дали и трећи. Кривица је моја, али имали смо двојицу играча болесних, Шћекић је имао температуру одмах после меча, знали смо и дан раније да он и Страхиња Павловић имају проблема. Нисмо имали довољно снаге и енергије које захтева ово финале".

Колико је вама и играчима сметао "перформанс" тренера Војводине Ненада Лалатовића?

"Нисам обраћао пажњу на то. То би звучало као оправдање, а то никако не желим. Нисмо видели ништа ново што до сада нисмо неколико пута".

Физичка припрема?

"Свако ко зна фудбал зна да је теже нападати 120 минута, него да се браниш као што је то чинила Војводина. Остављали смо простора за контре, што је додатна потрошња била. Нама је било много теже и много више смо се потрошили него Војводина".

Повреде Марковића и Суме?

"Лазар је од дербија имао проблем, па је одмарао против Чукаричког, у Новом Саду је играо јер сам сматрао да му је потребно минути у игри. Сума је добио ударац у току утакмице, није стара повреда, него потпуно нова. Није могао да настави", закључио је, уз додатно објашњење код извођача пенала.

"Шутирали су нападачи, осим Витаса који има феноменалан шут. Вероватно ни он не би, да је Садик хтео, али је био преуморан и рекао је да га боли нога", нагласио је.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар