Да ли је Меркелова прва рекла истину да се мора заразити 60% до 70% људи!?

Први случај новог вируса Ковид-19 забележен је у децембру у Кини. Одатле се полако кретао на југоисток Азије, а онда експлодирао у Европи, САД и Јужној Америци

Свијет 27.06.2020 | 07:07
Да ли је Меркелова прва рекла истину да се мора заразити 60% до 70% људи!?

Од избијања епидемије корона вируса прошло је више од шест месеци. У том периоду, свет је чуо бројне теорије, процене и очекивања када ће се све завршити. Иако се ситуација на тренутак смирила, читав свет поново је, после попуштања мера блокаде, "букнуо".

Први случај новог вируса Ковид-19 забележен је у децембру у Кини. Одатле се полако кретао на југоисток Азије, а онда експлодирао у Европи, САД и Јужној Америци.

Данас многи стручњаци говоре о "имунитету крда", те да ћемо тек када га створимо моћи да одахнемо, а прва је на то упозорила немачка канцеларка Ангела Меркел.

Шта је рекла Меркелова?

Немачка је небројано пута у протеклих неколико месеци похваљена због начина на који се бори са корона вирусом. У тој земљи је до данас заражено преко 193.000 људи, а умрло је 9.012.

Канцеларка Меркел је још у марту упозорила да ће готово 70 одсто становништва у Немачкој вероватно да буде заражено.

- Када се вирус појави, становништво нема имунитет и не постоји никаква терапија. Онда ће између 60 и 70 одсто становништва да буде заражено - рекла је она.

Док су неки светски лидери тврдили на почетку да ћемо моћи донекле да одахнемо када стигне топлије време, јер вирус на високим температурама не може дуго да опстане, тек се негде у медијима појавила информација да нам предстоји дуг период борбе док не створимо колективни имунитет.

И Гејтс сада тврди исто

Оснивач корпорације "Мајкрософт" Бил Гејтс рекао је за ЦНН да прављење вакцине не гарантује потпуно заустављање вируса.

Коментаришуц́и мишљење епидемиолога, Гејтс сматра да ц́е се вирус ширити, све док се не зарази 60-70 одсто становништва. Милијардер је подсетио да вакцина има две основне функције.

- Једна је да се пружи индивидуална заштита вакцинисаном човеку, а друга му омогуц́ава да престане да буде клицоноша - објаснио је он телевизији ЦНН.

По мишљењу Била Гејтса, највероватније ц́е вакцина бити најкориснија управо за индивидуалну заштиту.

- Не може се гарантовати да ц́е вакцина сигурно зауставити ширење инфекције - закључио је он.

Нормално више неће бити нормално

Како је раније писао Телеграф.рс, да бисмо зауставили корона вирус мораћемо радикално да променимо скоро све што радимо: како радимо, вежбамо, дружимо се, купујемо, водимо бригу о здрављу, образујемо децу и бринемо о члановима своје породице.

Свака земља је одмах на почетку прихватила мере како би "заравнала кривуљу" заразе, те су уведене мере социјалног дистанцирања како би се успорило ширење вируса тако да број оболелих који одједном скочи не доведе до пропасти здравственог система.

То значи да пандемија треба да траје на довољно ниском нивоу све док довољно људи не добије Цовид-19 да већина добије имунитет (под претпоставком да имунитет траје годинама, што још не знамо) или да постоји вакцина.

Све док неко на свету има вирус, епидемије могу да се враћају уколико не буде строгих контрола. У извештају истраживача са Империјал колеџа у Лондону предложени су начини да се то оствари: изрицање екстремнијих мера социјалног дистанцирања сваки пут када пријем у јединице интензивне неге почне драстично да расте и опуштање мера када бројка почне да опада.

На пример, када пријем у јединице интензивне неге пређе 100 по недељи, држава ће затворити школе, факултете и усвојити мере социјалног дистанцирања. Када та бројка падне испод 50, те мере би биле укинуте, али би људи са симптомима или они чији чланови породице имају симптоме и даље морали да остану код куће.

Како је група истраживача саопштила још у марту, друштвено дистанцирање и затварање школа требало би да буде на снази отприлике две трећине времена (два месеца да, а онда месец дана не), све док не буде доступна вакцина, што би могло да траје најмање 18 месеци (ако уопште буде функционисала).

(Телеграф Фото: Тањуг)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Андриц

27.06.2020 05:34

Попустање мјера,поостравање мјера,заравњење кривуља...Зар није једноставније престати тестирати,и зивјети као до марта 2020.Ако је неко болестан,јави се доктору,или остане куци,зависи како се ко осјеца.Ево нпр.,кад се разболис од грипе,је ли ти доктор да неки лијек од ког пролази грипа у року од два дана-не даје,јер не постоји.Тако и код короне.Па не казе се дзаба,грипа продје за седам дана ако користис неке таблете,а ако не користис ниста,продје за недељу дана.Све јасно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

27.06.2020 05:55

Много,али много јаране лупас,као да си руменков фан

Name

Милан

27.06.2020 06:26

Логицан коментар, Андрија

Name

Бане

27.06.2020 06:52

Тачно тако

Name

А како да

27.06.2020 07:16

КРАДЕМО И ПРИ ТОМЕ САКУПЉАМО ГЛАСОВЕ?

Name

Егде

27.06.2020 07:27

Зато сто од грипе у болницу мора 1 од 100, а од Ковода 10-20 од 100, тако да ако се усвоји твој модел, а како је кренуло хоће, лијецицемо се сами, а људи це да умиру кући и у цекаоницама тј не у цекаоницама вец испред цекаоница, оних 80-90% који то лаксе или теже прегурају це да живе после нормало и ето

Name

Схираи Рyу. Ре: Андриц

27.06.2020 08:25

У праву си тотално. Ко хоце нек се вакцинисе витаминима сто је смутио Билл гатес који је И сам рекао да на земљи има превисе људи И да се то ријесава вакцинацијом. Јебала вас корона висе

Name

Модричанин

27.06.2020 12:37

У праву си Андрићу 100℅. Зна се из историје како изгледа кад је пандемија , људи умиру масовно и у милионима. Циљ ове "пандемије" је да међу народима завлада страх од нечег непознатог за шта нема лијека, и онда се појви Бил Гејтс милијардер из гараже, творац (да ли ? ) Мајкросфта икао врхунски вирусолог цијелом свијету говори шта и како треба да ради да би преживио нешто за шта нема лијека а ипак се болестан излијечи.

Name

Сотоне

27.06.2020 06:48

Они су то ријесили, осмислили вирус, смањити цовјецанство и зарадјивати, све це то и трајато док не постигну циљ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виктор

27.06.2020 07:05

Ово је пројекат капиталистицки убица. Вакцина це се користити да би се убило сво висе људи.ја је први нецу узетим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Микиц

27.06.2020 07:20

Конацно се треба народној маси указати струцно и постено од чега је настао вирус и засто . Како се сири и које су посљедице поредано по здравственом стању индивидуално .О објаснити ста су циљеви застите и због цега се то ради , да људи схвате сустину мјера које се уводе по препоруци струке. А тек онда прописати казне за непридрзавање мјера. Јован Микић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Многи прије

27.06.2020 07:20

Канцеларке су навели неминовност стварања имунитета код 60% до 80% популације тј ниво колективног имунитета који би Р држао испод 1.Надам се да ће бити тако са или без вакцине али најновији податци говоре да антитијела ишћезавају поскије 3 до 4 мјесеца.Ако је тако вакцинисање је бесмислено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

27.06.2020 07:21

"Једна је да се пружи индивидуална заштита вакцинисаном човеку, а друга му омогуц́ава да престане да буде клицоноша - објаснио је он телевизији ЦНН.".... Бил Гејтс "ОБЈАШЊАВА" ????? БИЛ ГЕЈТС????? ХАХАХАХАХАХА ?? Виролог, епидемиолог, доктор???? То сто има милијарде не даје му право да кења

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Мрква

27.06.2020 17:30

Мислис да др Несиц из србије је паметнији, онај сто изуцава алергије? А води тамо њихов тим? Или Бил Гатес који има милијарде и људе који раде за њега и говори ооно сто је тренутно мисљење струцњака. Друго Вакцину прави Сведска компанија АстраЗенеца која се налази 3км од мене. Будите мало писмени па одите и процитајте, знам да нико не говори енглески али постоји превод. И Сведски модел је изгубио подрзку народа са 75% на 45% је пао

Name

. . .

27.06.2020 15:40

Која је ово фарса, на глобалном нивоу... а вријеме ће показати колике смо будале били...

ОДГОВОРИТЕ