Болтон открива ко врти Трампа око малог прста, није Путин

Џон Болтон, бивши саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа, тврди да британски премијер Борис Џонсон његовог некадашњег шефа "врти око малог прста".

Свијет 29.06.2020 | 22:57
Болтон открива ко врти Трампа око малог прста, није Путин

Такође, Болтон је нагласио да су се односи Америке и Британије променили када је Џонсон у јулу прошле године заменио Терезу Меј. Болтон Џонсона познаје још од када је био на позицији британског министра спољних послова.

Недавно су у бројним америчким медијима осванули одломци Болтонове нове књиге "Соба у којој се то догодило: Мемоари Беле куће", у којој је изнео низ шокантних тврдњи о Трампу, са посебним освртом на његов однос са светским лидерима.

Иако у књизи није говорио о Џонсону, Болтон је у једном телевизијском интервјуу изјавио да су добри односи два лидера били позитивни за Велику Британију, јер "Трамп не може да разликује његове личне односе са колегом и стварним стањем у националним односима две земље."

"Мислим да је Џонсонова одлучност да Брегзит спроведе у дело нешто што је Трамп ценио. Мислим да није имао поверења у преговарачку стратегију претходне владе", додао је.

На питање да ли је Џонсон урадио исправну ствар када се "улизивао" Трампу, као што су многи тврдили, Болтон је навео да је он заправо изманипулисао председника.

"Не бих то описао као улизивање. Бориса сам познавао и пре него што је постао премијер. Мислим да има добар смисао за хумор и увек сам имао осећај да иза тог осмеха он заправо врти Трампа око малог прста", рекао је.

Подсетимо, у својој књизи Болтон је исцрпно описао Трампов однос са бројним светским лидерима, а највећу буру изазвала је опаска да руски председник Владимир Путин манипулише Трампом.

"Путин мисли да може лако да манипулише Трампом. Путин је паметан и чврст, вешто се извлачи из неугодних ситуација. Види да се овде није суочио са озбиљним противником. Мислим да није забринут због Трампа", рекао је Болтон.

(Курир.рс/Бизнис инсајдер)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Екимд

29.06.2020 22:09

Каква глупост. То је Јохнсонов стил говора када долази у тудју земљу. Погледајте у његово обрацање медијима у Србији на yоутубеу. Овај Болтон је лазљивац и суд је блокирао књигу. Вртио је другу прицу кад је радио за њих хтио је да Трамп удари на Кореју и Венезуелу поготово због лазног обавјеатавања Трампа и хускања на рат ако се сјецате насловница прије кад је интерненција ј Венезуели била извјесна овај брко је био стално на сликама,потурени ескпонант помахнитале војне индустријске масинерије која добрим дијелом влада слузбама, казем добрим јер прије Трампа су тотално владали..

ОДГОВОРИТЕ