После респиратора изгубио СВЕ мишиће! (ФОТО)

Колико корона вирус може да буде опасан и колико не бира показује врло јасан пример америчког крос-фитера, који је дуже од три недеље био у коми, због чега је смршао 27 килограма.

Занимљивости 02.07.2020 | 18:54
После респиратора изгубио СВЕ мишиће! (ФОТО)

Некада извајани и "као од брега одваљени" Ахмад Ајад није могао да се препозна кад се пробудио: "Где су моји мишићи?".

Он је провео 25 дана у коми, а кад се пробудио, није знао где се налази, зашто има цев у грлу, нити да се сети када је последњи пут нахранио свог пса. А онда је погледао доле, на своје тело и изгледао је потпуно другачије.

"Пробудио сам се и погледао у моје руке, моје ноге и мојих мишића није било. Престравио сам се, запитао сам се где су ми ноге? Где су моје ноге нестале?", прича овај 40-годишњак за ЦНН.

Он је 25 дана био у индукованој коми због корона вириуса.

Прошло је нешто више од два месеца од када је имао близак судар са смрћу и још се опоравља, а има и поруку за оне који се не придржавају мера и не носе маске: "Много ме брине што видим како људи ово олако схватају. Добио сам је и преживео и престрављен сам и даље".

Пре вируса, Ајад је имао мало мање од 100 килограма мишића и био је у топ форми, у каквој морају да буду сви крос-фитери. Ова слика која га показује пре и после довољно говори:

 

Како је све почело?

Пре короне, Ајад је имао свој ресторан и клуб у Вашингтону, а радио је и у породичном бизнису са намештајем. Трчао је маратоне, такмичио се у тркама са препрекама, недељно је ишао на часове кошарке и бокса.

А онда је једног дана осетио да се умара док се пење уз степенице. Онда је почело да га замара и кување, разговор и вожња. После чега су дошли кашаљ и температура, губитак енергије и апетита и тешкоће при дисању.

Помислио је да има грип, али се јавио у болицу 15. марта. Ту је тестиран позитивно и постао је трећи пацијент чувене болнице Џонс Хопкинс и први који је стављен на респиратор када је стање почело да му се погоршава.

Већина пацијената који су на респиратору стављају се и у индуковану кому, јер не могу да остану мирни са цеви у грлу, због чега се осећају као да не могу да дишу.

Лекари и даље не знају како је овако лоше прошао, јер није спадао ни у једну ризичну групу, није имао ранијих болести и био је изузетно доброг здравља. И не разумеју и даље.

"Био сам јако емотиван, јер сам знао да у овоме морам да будем потпуно сам. Онда сам позвао мог пријатеља и рекао му да покупи мог пса. То је било то. Нисам знао шта долази. Нисам знао да ли је ово последњи пут да причам са њима. Нисам знао да ли ћу ускоро умрети", прича Ахмед.

Он и даље не зна где и како је добио вирус, али сумња на тродневни пут на Флориду.

Сада се опоравља и изгледа овако:

 

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тхрее wеекс аго И wоке уп, 60лбс лигхтер, анд реацхед фор мy пхоне то финд 1,000 теxт мессагес оф праyерс. И хад но цлуе wхат тхеy wере фор. Тхе ласт тхинг И цоулд ремембер wас wалкинг инто то тхе хоспитал бецаусе И тхоугхт И хад тхе флу. Мy цоллеге фриенд Омар, а доцтор ин тхе хоспитал, сат бy мy бедсиде анд еxплаинед еверyтхинг тхат хаппенед то ме. И'д спент 25 даyс ин ан индуцед цома, wитх доцторс информинг мy парентс тхат И пробаблy wоулдн’т маке тхроугх еацх нигхт. И дид хаве тхе флу, тхен цонтрацтед #цовид19, анд финаллy wас инфецтед wитх пнеумониа. Мирацулоуслy, И сурвивед. И тханк Год фор мy рецоверy. Анд И тханк тхе стренгтх анд праyерс оф мy парентс, фамилy, анд фриендс. Тханк yоу фор yоур 1,000 праyерс бецаусе wитхоут тхем и дон’т тхинк И wоулд хаве маде ит. Специал тханкс то @деенаср фор цаллинг тхе хоспитал еверy нигхт wитх мy парентс то цхецк уп он ме, то хелп еасе тхе паин анд гиве мy парентс хопе тхат И wоулд маке ит оут. Лове yоу Доонз! #тханкyоу #беатцовид19 #хамдиллах #сурвивор #тханкгод #цоронавирус #јохнхопкинсхоспитал #аливе #бреатхе

А пост схаред бy Ахмад Аyyад (@ахмадбирд) он

Иако се добро опоравља сада, два месеца касније, и даље није онај стари. Наставио је да рекреативно боксује, игра кошарку, а нада се да ће ускоро и на маратоне. Али, брига и страх због вируса су и даље ту.

"Људи се понашају као да је вирус нестао. Није. Носите своје маске. Не окупљајте се у великим групама. Водите рачуна о себи и људима око себе", поручио је Ајад.

Извор: Мондо.рс 

Коментари / 0

Оставите коментар