Србачко удружење инвалида брине о својим члановима

Руководство Удружења Ратних војних инвалида из Српца одлучило је да пружи финансијску помоћ за осам својих чланова који се налазе у стању социјалних потреба. Тако ће седам инвалида добити по стотину, а један инвалид 200 марака. 

Република Српска 04.07.2020 | 20:54
Србачко удружење инвалида брине о својим члановима

Највећи дио своје активности србачки ратни-војни инвалиди посвећују управо бризи о најугроженијим саборцима, обезбједјујући им материјалну помоћ и бањско-климатско лијечење и опоравак.

„Нажалост, наше могућности су ограничене, а потребе чланова су са сваком годином све веће, па је ова помоћ најчешће готово симболична. Велики је број инвалида који живе у тешкој ситуацији, без заслужене подршке друштвене заједнице. Због тога на овај начин покушавамо да им невоље бар ублажимо и истовремено покажемо да нису бар од нас заборављени“, каже предсједник Удружења РВИ у Српцу Милорад Станишљевић Црни. 

Ово удружење, које је основано 2009. године, броји 87 чланова. Преко Савеза РВИ Републике Српске добија средства за најмање једног члана на име економског опоравка домаћинства у вриједности 2.500 КМ.  Станишљевић додаје да Удружење уз помоћ Савеза сваке године успијева послати некога од својих чланова на бањско лијечење и рехабилитацију, што је од велике важности.

(БН/С.К.) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драско

04.07.2020 21:03

И ја бих се укљуцио у акција дониро би једну Цорбицу наравно соло

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

05.07.2020 10:32

Жалосно је што они морају помагати умјесто да то ради држава.

ОДГОВОРИТЕ