У БиХ 141 нови случај заразе, троје преминулих

У Босни и Херцеговини у недјељу је потврђен 141 нови случај заразе корона вирусом, двоструко мање него у суботу када их је било чак 289.

Босна и Херцеговина 05.07.2020 | 21:58
У БиХ 141 нови случај заразе, троје преминулих

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о једном мушкарцу средње животне доби из Угљевика и мушкарцу и жени старије животне доби из Бањалуке и Козарске Дубице.

Зараза је потврђена код 102 особе у Федерацији БиХ и 39 у Републици Српској, објавили су ентитетски заводи за јавно здравство, те навели да је у Српској извршено 297 тестирања лабораторијска узорка, а у Федерацији је тестирано је 687 узорака.

Највише новозаражених, 42 је у Сарајеву те у Бањалуци гдје је било 11 нових случајева.

Због појачаног ширења заразе у Сарајеву Кризни штаб је увео додатне мјере, укључујући обвезу ношења заштитне опреме у затвореним просторима и ограничење рада угоститељских објеката до поноћи.

Занимљиво је примијетити и констатовати да је број тестираних констатно мањи викендом и да је то врло примјетно посматрајући статистику и бројке задњих пар недеља!?

(БН/Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Андриц

05.07.2020 14:35

Па мањи је зато сто су мањи број људи тестирали,а процентуално је ту негдје.Сто це реци,мање тестирај,мање обољелих,и то је то...

ОДГОВОРИТЕ