Владика Григорије се сврстао на страну српских непријатеља

"... Владика Григорије би могао и да јавно покаже колико је болница до сада изградио или макар да објасни зашто то није чинио раније, у вријеме док је, умјесто болница, по Херцеговини градио винарије, хотеле, ергеле и томе слично, и то од средстава која је издашно добијао како од Републике Српске, тако и из буџета Србије. Зар су тада болнице биле многобројније и опремљеније, а вртића и школа више него сада? Зашто је проблем изградња спомен-храма у Београду, а није изградња велелепних храмова у Мостару, Требињу или Пребиловцима, коју је свесрдно помогла Србија?"

Република Српска 07.07.2020 | 16:36
Владика Григорије се сврстао на страну српских непријатеља

Из Кабинета патријарха српског Иринеја саопштено је да је у једном београдском медију објављен тенденциозан текст под насловом "Владика Григорије: Усмерити новац у болнице, а не у цркве", наводећи да их то не изненађује, али да су згрожени над чињеницом да се тешка епидемиолошка ситуација у Србији и несрећа свих нас заједно користи за политичке обрачуне и напад на Српску православну цркву.

"Жалости нас и чињеница што се један од епископа Српске православне цркве сврстао на страну оних који су до сада јасно показали ко су и шта су и да не желе добро СПЦ, а самим тим ни српском народу", каже се у саопштењу и додаје због чега је, или, боље рећи, коме је потребно да међусобно супротстави изградњу Спомен-храма Светог Саве на Врачару, као црквени и национални пројекат, и епидемију вируса корона, као и проблеме наше државе и народа у тешкој борби за живот свакога човјека?

Зар владика Григорије и његови пријатељи, истомишљеници, мисле, каже се у саопштењу, да Црква изградњом спомен-храма на било који начин одмаже овој борби или тврде да би ситуација била боља да се изградња потпуно обустави, као у вријеме Јосипа Броза?

"Одговор не треба чекати, јер је свима унапријед познат", констатује се у саопштењу и подсјећа да је пројекат изградње спомен-храма црквено-државни пројекат од изузетног значаја, започет прије више од сто година, и актуелна одлука Владе Србије је само једна у низу раније договорених мјера његове реализације, у чему свој велики допринос дају и Руска православна црква и руска држава.

"Свако довођење у везу ове одлуке Владе Србије са било чиме осим са изградњом спомен-храма је злонамјерно и неистинито", каже се, између осталог, у саопштењу и додаје да је СПЦ небројено пута и на разне начине помагала и помаже не само болнице и здравствени систем Србије, него и многе друге институције и појединце којима је помоћ потребна и то чини и у овим тешким данима борбе са епидемијом.

"Пошто и непозван и канонски ненадлежан умије да дијели лекције патријарху српском, Светом Синоду и свима редом, владика Григорије би могао и да јавно покаже колико је болница до сада изградио или макар да објасни зашто то није чинио раније, у вријеме док је, умјесто болница, по Херцеговини градио винарије, хотеле, ергеле и томе слично, и то од средстава која је издашно добијао како од Републике Српске, тако и из буџета Србије. Зар су тада болнице биле многобројније и опремљеније, а вртића и школа више него сада? Зашто је проблем изградња спомен-храма у Београду, а није изградња велелепних храмова у Мостару, Требињу или Пребиловцима, коју је свесрдно помогла Србија?", каже се у саопштењу.

Такође, подсјећају да је својевремено владика Григорије, због обимности градитељске дјелатности, основао Комисију за изградњу храмова и објеката у Епархији захумско-херцеговачкој.

"Овдје нећемо наводити његове друге бизнисменске и менаџментске подвиге, са којима је јавност довољно упозната и којима се он лично поноси и хвали", поручују из Кабинета патријарха Иринеја и додају:

- Било би очекивано да се сви заједно, са једнаком радошћу, радујемо сваком новом дому Божјем, па није лако разумјети због чега се владика Григорије одриче спомен-храма на Врачару. Ипак, јасно је да су многе његове изјаве, па и ова посљедња, нажалост, популистичке и политикантске, срачунате на популарност у другосрбијанским и аутошовинистичким круговима. Вјерујемо да ће на предстојећем Светом архијерејском сабору имати прилику да их објасни својој браћи архијерејима, јер је Сабор, као највише црквено-законодавно тијело Цркве, једини овлашћен да доноси одлуке по питању даље изградње Спомен-храма Светог Саве.

Из Кабинета патријарха Иринеја сматрају да би своје ставове владика Григорије требало да образложи и читавој српској јавности, поготову оном дијелу који себе сматра живим и неодвојивим дијелом Српске православне цркве и који не дијели његова мишљења и ставове по разним питањима, а не само да подилази ниским страстима црквобораца заробљених у прелести овога свијета".  

- На крају, са жалошћу констатујемо и чињеницу да је владика Григорије овом несрећном изјавом из Њемачке (п)остао перјаница антисрпских и антицрквених кругова у Србији, али га ипак са љубављу подсјећамо на давно изречену истину: Добар пастијер, јер што каже ином – и сâм својијем потврђује чином", поручили су из Кабинета патријарха Иринеја. 

(БН)

(Фото: Мондо)

Коментари / 83

Оставите коментар
Name

Срб ин

07.07.2020 15:21

Не ради се о патријарху Иринеју. У питању је владика бачки Иринеј Буловић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.07.2020 15:58

Ако је рекао Бацки то је у реду, али патријарх нема потребе да иста коментарисе, јер тај исти народ на кога се он позива и за којег уобразено мисли да га подрзава се пита засто докуметацију о недјелима Григорија, а знамо које све криминалне радње је цинио, нису спаковали па у тузиластво или интерном истрагом утврдили па га разријесили вец га унаприједили да по богатој њемацкој хара и даље арци народни новац и намеце црквени порез насем јадном народу који тамо зиви и ради и од свог рада издрзава и пола Босне, Србије, Ц.Горе, Македоније. Видите ви и сами да вам висе у Цркве не долазимо. Толико сте се дигли да сте заборавили "српски инат" по цему смо познати у свијету.

Name

Др.

07.07.2020 15:58

Вјерујемо теби а не својим оцима.

Name

Н*1

07.07.2020 16:38

ГРИГОРИЈЕ ? АМАН ЉУДИ , МА ШИШАРИКА ЈЕ ТО !

Name

ре

07.07.2020 18:16

Управу је Глигорије, мада сте ви ту негдје, пар грама горе доле.

Name

ПАТРИОТЕ

07.07.2020 19:13

Стандард код комсија "Ко није са нама и не мисли ко ми таје против српског народа"комедија

Name

Гресник

07.07.2020 20:14

То за екуменизам је јако спорно свим вјерницима и било би добро да се на то стави тацка. Не знам ста је све тај нас владика градио али колико ја видим за ниста од тога ста је изградјено не објављују да је књизено на владику. Ако је правио несто по Херцеговини то је власниство цркве тако да то мени није спорно. Мозда би наса црква требала бити више привржена најсиромаснијима али и цркву воде људи који су гресници као и ми. Засто је рекао то за болнице опет би требало цути од њега. Немојте тако олако судити њима и Христ казе да први камен баци онај без гријеха. Нисам ја подрска Григорију већ не желим да судим никоме.

Name

Ре Патријарху

08.07.2020 01:04

Несрецо бозија, гдје ти да прицас о постењу. Кад вам се дигнемо летицете обојица у материну одакле сте и досли. Брука сте и срамота оба!

Name

ТВОРНИЦЕ ГОСН ПАТРИЈАРХ

08.07.2020 03:50

ТВОРНИЦЕ И БОЛНИЦЕ. ТО ГОСПИДИНЕ ПАТРИЈАРХ ТРЕБА ГРАДИТИ. И ЦРКВЕ АЛ У МАЊЕМ ОБИМУ. НЕ СЛАЗЕТЕ СЕ. ПА НЕ СЛАЗЕМ СЕ НИ ЈА С ВАМА. АКО СТЕ ДОДИКУ КУМ И БОГ МЕНИ НИСТЕ.И СТО БИХ СЛАГАО. НА ТИМ НОВИМ ЦРКВАМА И ДЗАМИЈАМА ТОЛИКО СЕ НАКРАЛО ДА ТО НИ С БОГОМ НИ С АЛАХОМ НЕМА БАС НИКАКВЕ ВЕЗЕ. ДА СЕ НЕ ЛАЗЕМО. ЈЕЛ.

Name

СНСД Григорије

08.07.2020 09:00

Григорије се одавно одмакао и од цркве и од народа и постао духовни вођа црвених. Црква га је требала одавно рашчинити а не само га склонише од народа и преместише га у Немачку.

Name

Да да

07.07.2020 15:28

Само што Иринеј још није рекао чији је Григорије био пријатељ у Републици Српској? А Григорије је тежак екумениста а разоткрио га је Небојша Вукановић када је православни свештеник служио мису заједно са католичким на острву Дакса код Дубровника усташама који су ту стрељани 1945.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

07.07.2020 15:38

Најбоље говори мук Додикових и Григоријевих режимских медија у Српској!? Сви ћуте као заливени! Гдје је сада АТВ,РТРС,СРНА,да нешто извијесте о овоме!? Не смију, јер су сви Григоријеви и Додикови пијуни!

Name

Ре Да да

07.07.2020 15:43

Све и једне власти од рата па на овамо .

Name

Ре Никола

07.07.2020 16:03

БРАВО, АЛИ ЈЕ ВАЖНО НАПОМЕНУТИ ДА У ОКВИРУ ВЕЛИКОДОСТОЈНИКА У СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ ИМА ЈОШ ДОСТА ТАКВИХ ПОЧЕВ ОД, НА ЖАЛОСТ, ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА КОЈИ ЈЕ ЈЕДНАКО ТОМ БИЗНИСМЕНУ КОЈЕГ КРИТИКУЈЕ ИСТО ТАКО ИЗАШАО ИЗ СВОЈИХ НАДЛЕЖНОСТИ ПА У БАЊА ЛУЦИ, ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ КАЖЕ СВОМЕ НАРОДУ ЗА КОГА ДА ГЛАСА .... СРАМОТА И БРУКА ЗА НАШУ ЦРКВУ. САМО ЈОШ ТРЕБА ДА ЛИЈЕПИ ПОЛИТИЧКЕ ПЛАКАТЕ..... ЧАСТ И ПОШТОВАЊЕ ЗА НАШУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ И ЧЕСТИТЕ СВЕШТЕНИКЕ КОЈИ СУ И ТАДА МОРАЛИ ДА ОСУДЕ ТАКВО НЕПРИМЈЕРЕНО ПОНАШАЊЕ.....

Name

Истина

07.07.2020 22:04

На жалост СПЦ не чини ништа добро за српски народ,него управо супротно.

Name

4$

07.07.2020 15:29

Не мозе да буде духовни водја онај кога могу паре да покваре или одкрену од главног циља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.07.2020 16:03

Никад нисмо ни једног ни другог прихватили за духовног водју нити цемо. Богу хвала и Св. Јовану јос памети имамо!

Name

Ре 4$

07.07.2020 16:11

Тако је! Не мозе нам бити духовни водја неко ко затвара врата Цркве пред озалосценим родитељем. Ко дозволи да полиција туце народ који само трази а се исттага покрене и да буде постена. Крај је васем лагодном зивоту на насој грбаци наси граги тзв црквени великодостојници! Само цега Велики? Лоповлука, нељудскости и развратности!

Name

За Ре Ре

07.07.2020 16:22

Паметно и јасно рецено

Name

Горан

07.07.2020 15:35

Васа светости и преосвецене владике, никакву нам новост нисте саопстили. Кад је народ указивао на бизнис владике Григорија, тумацено је као напад на СПЦ ...Синод је мудро цутао, а из кабинета преосвеценог патријарха нису се цула никаква саопстења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павле

07.07.2020 15:36

Нек Вам је на срамоту, оба сте распопи и играчи владајуће касте. Ви сте невјерници кад присуствујете предизборним скуповима владајућих странака и јавно говорите ако Додика не буде неће бити ни Републике Српске. Србин сам и срамота ме ко ми је црквени поглавар. Јер он не представља српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ПАВЛЕ

07.07.2020 15:47

СВАКА ЦАСТ ЗА КОМЕНТАР.

Name

Ре Павле

07.07.2020 16:23

БРАВО, СВАКА ТИ ЈЕ НА МЈЕСТУ!!!

Name

Ре павле

07.07.2020 17:00

Е свка ти цаст.

Name

Брате

07.07.2020 17:30

срамота ми је реци ко ми је Патријарх ,који је подијелио српски народ.Можда је григорије почео сам радити и престао давати пиксу "увазеном" Патријарху.Сада це се огласити "велики водја"са неком својом глупошћу.

Name

Кум

07.07.2020 18:40

Тацно тако и ја осјецам.

Name

@Павле

08.07.2020 04:44

Тај исти поглавар наша свете цркве је успоредио Кају са царом у МГ, заташкао случај Качавенда, долази на славу политичарима као ђакон а не патријарх. Подржао градњу храмова прљавим новцем гдје је сваки криминалац завршио на зидовима храма. Ако је Додик приватизовао државу он је приватизовао СПЦ. Окупимо се око вјере као браћа у Црној Гори, а не око приватизоване цркве. Вјера је важна а не грађевина. Срамота шта је Српски народ дочекао!

Name

АКТИВИСТА

07.07.2020 15:38

То је Додиков владика, главни активиста за Херцеговину. Сотоне обадвојица похлепа ће и убити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Активиста

07.07.2020 16:14

Патријаху је око патријашије Јањетовић тамарис посадио све цвијеће ,саднице , дрворед и то све џаба и сад тај доброчинитељ тужи РС за велики новац.

Name

драган 1969

07.07.2020 16:39

Управо тако

Name

Десимир

07.07.2020 15:44

Исти сте ви... Јадан је овај народ са вама а и црква....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

07.07.2020 15:44

Мислим да је владика Григорије овај пут био у праву мада не подржавам његов до садашњи начин рада поготово у Херцеговини а шта сада ради у Њемачкој веома мало сам упознат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.

07.07.2020 16:08

Питас : "Ста ради у Њемацкој" ? Па исто и охохооо висе сто и онај милион срба у Њемацкој

Name

Иван

07.07.2020 18:18

Да, Григорије је сасвим у праву. Мислим да коментатори нису процитали ста је рекао.

Name

Рамбо

07.07.2020 15:57

Павле слажем се с тобом,исто размишљамо!Невјерујем да ћемо скоро имати патријарха као што је био твој имењак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

07.07.2020 15:59

Владика је слободномислеци ум и није полтрон разних политика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

07.07.2020 20:44

То је само бајин владика..

Name

Ху

07.07.2020 16:10

Бог је напустио храмове и уселио се у људско срце и трази цовека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајдан

07.07.2020 16:17

Боже ме опрости, велики број наши епископа својим понашањем више посјећа на чланове "земунског клана"него на часне владиике .Шта рећи за ова имена: Пахомије, Артемије, Качавенда,Филарет,браћа Ђокић, Добријевић и остала братија.А и Иринеј сад пише послије толико година и он ода по шаторима појединих политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

07.07.2020 16:22

Не окреци се овамо сине Григорије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

07.07.2020 16:45

Сви сте ви свештеници у грам исти. Давно сте окренули главу од Бога, Цркве и народа. После патријарха Павла потоп у СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милијана

07.07.2020 16:52

Григорија за патријарха!!! Све што је владика Григорије рекао, толико је људски, да је заиста жалосна ова осуда од стране Иринеја. Нису се оглашавали поводом понашања неких владика које зла дјела чињаше. ( Пахомије, Качавенда). Брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Мд

07.07.2020 17:34

Браво Милијана..неће нико да чује истину.

Name

Директ

07.07.2020 18:12

Сад су сконтали да са овим човјеком нешто није у реду, када је окренуо леђа режиму, а док је био режимски човјек, био је фин неки човјек. :)))

Name

Иван

07.07.2020 18:19

Браво! Срамота ме је и погледати сподобе које воде СПЦ.

Name

борац

07.07.2020 16:58

Сви сте ви банда која музе сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

07.07.2020 17:04

Вец вијековима вас краду на лазима и на сопствене оци. Али овца и даље даје паре и не види даље од носа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

07.07.2020 17:10

Није то ништа свештеник из Пала шверцује свијећама. Мале свијеће, оне најмање, у цркви на Лукама продаје за 60-80 фенинга, а купи их за 20 у цркви на Палама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЦЕГ

08.07.2020 15:45

Ко је добар а ко није,владике,патријарх,свештеници,народ,о томе ће да суди Господ Бог наш. У овом нападу на Григорија ме највише погодило спомињање Пребиловаца,и саборне Цркве у Мостару,страшно да се то деси у саопштењу из Патријаршије....тонемо све дубље и дубље у сваком погледу

Name

Јоб

07.07.2020 17:33

Григорије није лос колико је народ зао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

07.07.2020 18:14

Па да, крив је народ. :)))

Name

Ее мој Григорије

07.07.2020 17:41

Касно си поцео пити цај за прецисцавање, нисмо заборавили с ким и како лијепо си се друзио а сад пукла тиква и промјени се прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

07.07.2020 17:50

Свака вам част кад стр после толико година схватили. Колико вам још година треба да схватите да његов близак пријатељ код кога долазите на славу, за коју до 2010 ни сам није знао да је слави, уништитељ Републике Српске, ради свим снагама против Православља?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Херцеговац

08.07.2020 14:06

Управо тако. Заједно раде против Православља.

Name

Владика Григорије

07.07.2020 17:52

Ако је и рекао , онда је рекао истину. Част Богу и Цркви али досло је и јесте вринеме да се висе средстава улазе у болнице , назалост. То није нити це бити разлог да це народ бити посвецен Богу и Цркви , напротив , Црква це тиме и мислити на народ . И на крају крајева иза Владике Григорија има се ста и видити. Имати моц и бити на целу народа, Цркве, или Херцеговацког здања гдје је исти био , по мени је битније да генерације казу и виде .. шта си ига себе оставио. Ја када додјем и продјем Требињем прво одем у то велелепно здање и задузбине Владике Григорија ( част му ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

07.07.2020 18:06

Невоље у рају. И попови се свађају. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

07.07.2020 20:50

Каква је задужбина владике Григорија? Научи ме, неук сам. Хвала

Name

Тоша

07.07.2020 18:23

Владика Григорије је један од најискренијих и најтолератнијих свештеника у СПЦ. За разлику од других, он све гледа реално и тако говори, што нажалост не стаје под капу врху СПЦ на челу са Патријархом Иринејем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батман

07.07.2020 19:18

Григорије је у праву. Не може човјек ни истину рећи, одмах нападају са свих страна. За десетак година биће нам јасно. Народе нема посла. Болест хара. Све је горе. Треба поправити болнице, школе, обучити кадар. Престати продавати дипломе, створити радна мјеста. Спријечити све махинације и корупцију. Промијенити подобне са образованим и способним.... тако ћемо задржати омладину која нас сваког дана напушта и која се никад вратити неће.

Name

билецанин

07.07.2020 18:25

Зоран Илиц кога је повео са собом у Њемацку је опаснији од њега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

07.07.2020 19:09

Уз изградњу храмова иду и скупа кола и много тога против цега се Господ борио када је ходао по земљи и због цега је РАЗАПЕТ.Педофија је оно сто се СПЦ не мозе опростити јер је цутала као да не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

07.07.2020 19:26

Изгледа да се Григорије преобратио у правог владику.Ако је то о њему рекао Владика Иринеј Буловићонда ок.,али ако је то рекао патријарх,онда то не би требало имати никакву тежину,јер он је давно изгубио легитимитет код великог броја вјерника у РС.Мислим да одавно оваквог патријарха нисмо имали на челуСПЦ.

Name

Стеван Т.

07.07.2020 19:24

Владика Григорије је сјајно све рекао. Тацно, потписујем му сваку рец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војо В

08.07.2020 11:26

СЛАЗЕМ СЕ СА ПРОФЕСОРОМ.

Name

Горан

07.07.2020 19:32

Грииииигооооориииијееееее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Микић

07.07.2020 19:34

Григорује је и свестенско лице и цовјек и није ници привјесак цак ни Додиков . Док је Додик радио исправо Григорије га је подрзаваи . Ови сто воде јавну ријец испред цркве су обицни Презивари . ЧАСТ ПАТРИЈАРХУ ПАВЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

07.07.2020 19:46

Моје светиње нису у религији вец у неким другим областима али никад их немогу ставит испред људских зивота,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цг

07.07.2020 20:00

Вукане краљу ти си о овоме прицао пре дест год док си водио борбу са њим А сад сви паметни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

07.07.2020 21:15

Не знам ста се десава ко је гресан а ко није.Знам да су времена погана. Да зле силе зеле да унисте све сто слузи Богу и људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

07.07.2020 21:41

Подрска и постовање за владику Григорија.Надам се да це једног дана постати патријарх СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аферим

08.07.2020 04:56

Свака част, каква црква такав и поглавар. Према свецу и тропар, свака крпа нађе закрпу, а лонац поклопац.

Name

РЕ

08.07.2020 05:49

Можда постане Патријарх када Иринеј и Амфилохије не буду ведрили и облачили у СПЦ.

Name

Крајисник

08.07.2020 01:29

паписта ста има прицати

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИГ

08.07.2020 04:36

Страшно овај Григорије је је све сем владике и свештеника .Додиков јаран.Само потврда да Григорије ради као обавјештајац БНДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

08.07.2020 04:51

теско теби србине са ваким владикама боље даих немамо него овакве стоих имамо није цудо кадасе властодрзци осиле али кадасе осиле владике ондаје наопако богте клео глигорије зарси заборавијо из којеси селендреод вареса зар ти дасе сврстас против србског народа мјесто да страдас за народ свој а ти против свог народа клеоте свети василије остроски и владика његос стидисе глигорије тог епистрахиља којег носис

ОДГОВОРИТЕ
Name

за нx1

08.07.2020 04:54

није он владика глигорије негоје он је муфтија глигорије

ОДГОВОРИТЕ
Name

сенберац

08.07.2020 05:00

Е мој владико глигорије прависи комунистицки владика ако си хтјео тако блатит србе и србску вјеру требо ниси ици у ту сколу требоси бити комуниста и онда да измислис бога акога нема али са тобом није сигурно да слуцајно ниси папин бискуп степинац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису чиста посла

08.07.2020 05:02

Шта је сад па ово..??!! Патријаршија пише и шиље саопштења у вјерничку и политичку јавност. Као да је онемоћала. Умјесто да свога разблуднога сина, залуталу овчицу или врати у стадо или му одузме владичанску панагију. А ако треба рашчини га. Или пак изопшти из свете матере СП цркве, па нека испашта кад већ неће да служи и слуша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВЕ

08.07.2020 05:44

Григорије није поп вец вампир у мантији и Додиков сауцесник у свим криминалима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан НС

08.07.2020 11:57

Свака част Иринеју. Григорије је екумениста и јеретик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамирде@wеб.де

08.07.2020 13:05

тако то треба.Поносан сам на несег владику Григорија.Прави Христанин

ОДГОВОРИТЕ
Name

засто

08.07.2020 13:18

Осудјујете цовека који казе истину,браво григорије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВЕ

10.07.2020 20:08

Овога Додиковог лопова треба распопит и вратити га у Херцеговину и одузет му десетине милион сто је покрао о народа заједно са буљавим.

ОДГОВОРИТЕ