Процесуирано 25 особа због нереда у Београду

Поводом насилних догађаја који су се одвијали у Београду у вечерњим и јутарњим часовима посљедња два дана, Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је данас да је сада прекршајно и кривичноправно процеусирано 25 особа, од којих више њих због сумње да су извршили кривична дјела изазивање опште опасности и насилничко понашање.

Србија 09.07.2020 | 11:37
Процесуирано 25 особа због нереда у Београду

Тужилаштво напомиње да ови подаци ниси коначни те да се ради на идентификацији и других осимњичених како за кривична дјела тако и прекршаја против јавног реда и мира.

У саопштењу се напомиње да је Више јавно тужилаштво заједно са основним тужилаштвима активно пратило развој насилних догађаја и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова предузимало мјере ради очувања јавног реда и мира и гоњења извршилаца кривичних дјела која су извршена у близини Народне скупштине.

Истиче се да ће ово тужилаштво, имајући у виду своју законску обавезу да предузима гоњење извршилаца кривичних и казнених дјела, наставити са предузимањем даљих радњи ради очувања јавног реда и мира у Београду као и поштовања Уставом и законом заштићених вредности нашег друштва.

Данас се у овом тужилаштву очекује саслушање неколико осумњичених за кривична дјела почињена 6. јула у центру Београда.

Прекршајни поступци су такође у току.

(Тањуг) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Гојко

09.07.2020 09:59

Само по реду, све их идентификовати и процесуирати, па нек мами и тати пале и руше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

шепртља

09.07.2020 11:59

Јеси ли то сам смислио?

Name

Удри народна милицијо

09.07.2020 12:18

Свугдје по свијету се одрзавају парламентарни избори и нормално је да они који НИСУ ПРЕСЛИ ЦЕНЗУС састављају владу воде народ и дрзаву у наредне цетири године само у Србији ти исти губитници морају изаци на улицу да тразе своје ЗАСЛУЗЕНЕ ФОТЕЉЕ. Срамота је да они који су тотални лузери не владају јер су сви заједно освојили 5% гласова и ваљда би био ред да Вуциц сјасе да они зајасу. А прица о корони и мјерама као поводу протестима је смијесна.

Name

Јелена

09.07.2020 10:18

Срам вас било! Овако преносите терор који полиција и подметнути хулигани од стране власти врше над народом у Србији који мирно протестује у последња два дана? Да ли сте имали прилику да одгледате оне потресне снимке? Зашто њих не пустите? Стидите се, "објективни новинари"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОБИ ДИК

09.07.2020 10:20

Све разбијаце ихулигане треба послати на висегодисњу робију у каменолом ДА по цео дан разбијају камен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хандркач

09.07.2020 11:58

хоце бити вецерас циркуса да припремим кокице и пиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ГОЈКО

09.07.2020 13:44

Види гојко јада усред Београд а и муке у сред бања луке.

ОДГОВОРИТЕ