Исправка: Нетачно да је беба рођена са спиралом у руци! (ФОТО)

Исправљамо вијест да је беба у Вијетнаму рођена с контрацепцијском спиралом у руци, а фотографије су постале виралне на друштвеним мрежама, што није тачно.

Занимљивости 10.07.2020 | 15:26
Исправка: Нетачно да је беба рођена са спиралом у руци! (ФОТО)

У данашње време постоје бројне методе контрацепције, но оне нису увек 100% делотворне. Томе у прилог иде и случај 34-годишње мајке из Вијетнама која је остала трудна успркос контрацепцијској спирали.

Прије две године неименована жена уградила спиралу како не би остала трудна, но касније је сазнала како је ипак остала у другом стању и да је родила је болници у Хаи Пхонгу на северу Вијетнама .

Није тачна вијест, коју смо пренијели с портала, да је беба , која је  била здрава и тежила је 3,2 кг, дошла неуобичајено захваљујући чињеници да је понела сувенир са собом - мамину неучинковиту спиралу, што није тачно.

Такође, како нас је упозорио портал Раскрикавање, акушер Тран Виет Пхуонг није могао рећи како је беба рођена са спиралом у руци, а локалним медијима открио је како је та сцена била толико необична да ју је одлучио фотографисати, што је нетачно.

"Након порођаја помислио сам како је занимљиво да беба држи ту справу... Но никад нисам помислио да ће то привући толико пажње."

Пхуонг сумња на то да се спирала помакла из првобитног положаја те тако постала неделотворан облик контрацепције.

Кад се уграде прописно, спирале су више од 99% ефикасне и могу трајати пет до 10 година.

Извор: блицнеwс.ба

Коментари / 0

Оставите коментар