"Српски народ треба да се узда у Бога и његов благослов"

Светом архијерејском литургијом, коју је служио епископ зворничко-тузлански Фотије, и ломљењем славског колача, трећа угљевичка парохија у Мјесној заједници Сјевер и црква Светих бесребреника Козме и Дамјана прославили су своју крсну славу.

Република Српска 14.07.2020 | 12:29
"Српски народ треба да се узда у Бога и његов благослов"

Српски народ и вјерници, посебно у вријеме вируса корона, треба да се уздају у Бога и његов благослов, а да се међусобно воле и праштају једни другима, поручио је епископ зворничко-тузлански Фотије у бесједи након свете архијерејске литургије.

“Можда нам ова невоља и ова болест помогну да се наши људи окрену и траже помоћ тамо гдје може да се тражи, а то је браћо и сестре у нашој светосавској, српској цркви, гдје су молитве, гдје су светиње, гдје су исцелитељи, гдје су чудотворне мошти, гдје су чудотворне иконе и помоћ на све стране”, истакао је владика Фотије.

У овај свети храм је поводом крсне славе стигла честица часног животворног крста господњег на којем је Христос распет и честица моштију Свете Ане, мајке пресвете Богородице из Манастира Поганово у Србији, који ће у цркви бити до 27. јула.

“Наш храм ће бити отворен сваким даном, тако да наши вјерници могу да дођу и цјеливају мошти. Да се молимо за све ове здраве, али и болесне. Да се спасимо, и да отјерамо првенствено ову пандемију која нам пријети већ пар мјесеци”, рекао је старјешина храма, протојереј-ставрофор Душко Танацковић.

Срећну славу вјерницима и храму у изградњи пожелио је и начелник општине Угљевик Василије Перић.

“Очекујемо да ће у неком временском периоду у будућности овај храм бити изграђен и да ће бити мјесто наше духовности и наше љубави, прије свега према нашој православној вјери и нашој цркви која нас је вијековима одржала на цјелокупном овом простору”, каже Перић.

Старјешина храма позвао је све оне који су у могућности да помогну да се овај свети храм, чију је изградњу помогла и општина Угљевик, што прије заврши и буде освјештан, на радост свих вјерника.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лудило

14.07.2020 19:09

Народ и борци у режиму годинама гладују, а попови и политичари и ближњи њих уживају на грбачи тог народа и бораца у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Гавран

15.07.2020 02:58

ја мислим да се ти у ово не разумијес.ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помоћ од цркве???

15.07.2020 13:59

да вам платим и онда "сваки проблем нестане"??? Како сте ви "паметни"! Ви знате само да крадете. Није ово Средњи вијек! Људи су писменији од људи који су живјели у Ср вијеку. Црква је од настанка тежила богатству и народу је кроз лажи и пријетње отимала све што имају!

ОДГОВОРИТЕ