Напустио клуб, одрекао се милиона и лијечи људе

Офанзивни линијаш НФЛ шампиона Канзас Ситија, Лорен Дуверне-Тардиф, донио је најтежу одлуку - одрекао се уговора са Чифсима да би се потпуно посветио раду у болници гдје је још од марта и почетка епидемије.

Фудбал 25.07.2020 | 13:59
Напустио клуб, одрекао се милиона и лијечи људе

Дуверне-Тардиф је, једини активни НФЛ играч са дипломом медицинског факултета.

- Ово је једна од најтежих животних одлука коју сам морао да донесем, али морам да слиједим своја убеђења и да радим оно што мислим да је најбоље за мене. Због тога сам одлучио да искористим опцију изласка из уговора са Чифсима и пропустим сезону 2020. године - написао је Лорен на свом твитеру.

Лорен је од марта ангажован у болници близу Монтреала и током пандемије је схватио да је једини исправан пут у овом тренутку да и даље буде у служби спашавања живота.

- То што сам током овог периода био на првим линијама борбе против вируса помогло ми је да видим ствари из другачијег угла, и ову пандемију, и све тешкоће које трпе људи и генерално наш здравствени систем. Не могу себи да дозволим да будем потенцијални преносник вируса док играм спорт који волим, боље је да тако нешто ризикујем док лијечим људе - додао је овај 29-годишњак.

Дуверн-Тардиф ће добити 150.000 долара од НФЛ-а, што је ситница у односу на гарантовани милионски уговор који је имао са Чифсима.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мм

25.07.2020 12:21

Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.07.2020 12:37

Ову вијест треба наси политицари да процитају.

ОДГОВОРИТЕ