Ситуација тешка, али још је под контролом

Помоћник федералног министра здравства Горан Черкез рекао је да је стање у вези са тренутном епидемиолшком ситуацијом доста тешко, али да је под контролом.

Босна и Херцеговина 07.08.2020 | 12:01
Ситуација тешка, али још је под контролом

Черкез је истакао да велики прилив пацијената у болнице не представља проблем само због недовољног броја кревета, него и због мањка особља које треба да лијечи хоспитализоване.

"Потребно је урадити и додатне напоре да се стабилизује ситуација. Потребан је и већи и јачи ангажман инспекција, као и Министарстава унутрашњих послова", рекао је Черкез, напомињући да је евидентно да постоји кршење мјера и да инспекција на томе ради.

У Влади ФБиХ је одржан радни састанак на позив премијера Фадила Новалића, којем су присуствовали представници Федералне управе цивилне заштите, Министарства унутрашњих послова, Управе за инспекцијске послове, те Министарства здравства ради размјене информација о тренутној епидемиолошкој ситуацији, те предузимања и праћења мјера у борби против вируса корона.

Черкез је поручио да постоји низ инструмената на располагању кантонима у борби против вируса, а да то није изолација коју не би могли издржати, као ни брзо ширење заразе, преносе федерални медији.

На радном састанку је договорено да се у понедјељак, 10. августа, федерални премијер састане с премијерима кантона, министрима здравства, те представницима Федералне управе за инспекцијске послове, Цивилне заштите и са два предсједавајућа Парламента ФБиХ како би разговарали о мјерама и појачању активности на спречавању ширења вируса. 

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Није него

07.08.2020 10:10

Овога сам слушао неколико пута како прича, шампион. Види му маске као наш министар, изгледају као криминалци а можда то јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.08.2020 10:27

Није можда, него јесу.

Name

Скептик

07.08.2020 10:13

Види га, добио заједно са Шеранићем инструкције да исто говоре, да исто лажу, да исто плаше народ и да носе исту, црну, маску за лице:::)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

пландемицари

07.08.2020 10:26

ево јос једном сзо пландемицара и плаценика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика?

07.08.2020 10:43

Ста то знаци под контролом? Цекате да болнице буду препуне и да се напуне мртвацнице ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.08.2020 12:59

Наравно да је под контролом. Колико видимо и цујемо, у болницама и даље има мјеста, припремају се и додатни објекти (хвала Богу, никакви сатори), нико није умро зато сто није било мјеста у болници... Дакле, засад јесте под контролом... А то сто се зараза сири, па за оцекивати је... Сири се и даље планетарно, а ни ми нисмо на Мјесецу...

Name

Радован

07.08.2020 10:55

Маске требају бите обавезне само за политичаре.Супер им стоје а и јесу лопови пљачкају нас од 1991.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

07.08.2020 11:28

Ко це им уплацивати новац за силна министарства и агенције,ако затворе поново приватни сектор,брину они за своје плате из будзета да се не смање или обуставе,а народ ко хајван се понаса,кафане пуне,дернеци на викендицама.

ОДГОВОРИТЕ