Рајко Дујмић биће сахрањен у Алеји великана на Мирогоју!

Хрватски Музичар Рајко Дујмић, који је у уторак преминуо од последица саобраћајне несреће, биће сахрањен у Алеји великана на загребачком Мирогоју, јавља РТЛ. Гробно место међу заслужним грађанима породици Рајка Дујмића уступиће Град Загреб.

Забава 07.08.2020 | 15:29
Рајко Дујмић биће сахрањен у Алеји великана на Мирогоју!

Комисија предлаже градоначелнику Загреба закључак и темељем тог предлога градоначелник  Загреба може донети закључак о додели земље за гробно место, чије трошкове сноси Град Загреб”, рекао је за РТЛ Патрик Шегота, вођа Подружнице градских гробља Загребачког холдинга.

Ту се налазе гробови Ватрослава Лисинског, Еде Муртића, Дражена Петровића и осталих великана. Трошкове изградње гробнице и саме сахране покрива породица, а друштво хрватских композитора такође је спремно да да свој допринос.

“То би свакако било нешто што бисмо ми подржали с обзиром на то да сасвим сигурно постоји велики број обожаватеља, пријатеља који ће идућих година пожелети да посете Рајков гроб. Мислимо да би било добро да то буде место које ће лако наћи на гробљу”, рекао је Антун Томислав Шабан, секретар Хрватског друштва композитора.

Иначе, Рајкова породица се одлучила на кремацију која ће бити следеће недеље на загребачком крематоријуму. Колеге и пријатељи хтели би да се опросте од Рајка и уз музику.

“Ми ћемо приредити једну комеморацију или можда и концерт (!), још немамо тачну дефиницију тога, али то ће свакако бити у септембру. Значи, кад се људи врате с годишњих одмора, с мора. Нема потребе да журимо и желимо само да то буде достојанствено и примерено Рајковом значају и величини”, закључио је Шабан.

Извор: Ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар