Власница није хтела да се исели, па су направили мост око њене куће!

У граду Гуангџоу који се налази у Кини изградио се мост у склопу аутопута. Необичност овог моста као и аутопута је та да ова грађевина мора да заобилази једне малу кућу, чија власница већ десет година одбија да је прода властима.

Занимљивости 07.08.2020 | 18:47
Власница није хтела да се исели, па су направили мост око њене куће!

Власница куће једноставно није желела никакву накнаду, када јој је држава понудила новац због рушења објекта услед изградње пута.

Резултат је јединствени мост који су градитељи морали да прилагоде околностима. Снимци које су објавили локални медији приказују кућу између два крила новоотвореног моста у провинцији Гуангдонг.

Кућа је приземна и има површину од око 40 квадратних метара.

Власница Лијанг, рекла је да се није сложила да се пресели, јер јој власти нису понудиле адекватну некретнину на одговарајућој локацији. Додала је да се сада лако носи са последицама такве одлуке, и да јој не смета шта други људи мисле о њој и њеним поступцима.

"Иако мислите да је ово ново окружење лоше, ја осећам да је тихо, ослобађајуће, пријатно", тврди госпођа Лијанг.

Локални медији преносе да је она тражила да јој влада додели четири стана, али су у понуди била два.

Према другим изворима, Лијанг тврди је да јој је влада, као замену за кућу која би била срушена због аутопута, понудила некретнину поред мртвачнице, и да је то - одбила.

Сада је ова кућица постала сензација на друштвеним мрежама. Госпођа Лијанг међутим, није усамљен случај, она је једна од укупно 47 власника кућа и седам фирми који су одбили пресељење.

Власти тврде да су јој понудиле бројне некретнине које су у истој вредности као њена кућа, као и новчану накнаду, али да их је она све редом одбацила.

Пошто је на крају мост ипак морао да се сагради, власти и инвеститори су саопштили да је приликом планирања овог необичног пројекта „вођено рачуна о свим безбедносним аспектима", уз опаску да ипак "остају у комуникацији са госпођом Лијанг".

Извор: Занимљивостидана.цом

 

Коментари / 0

Оставите коментар