Добра вијест: Њемачка олакшава граничну контролу

Њемачка ће од понедјељка олакшати граничну контролу како би омогућила невјенчаним паровима да се поново састану након више мјесеци раздвојености због пандмеије корона вируса.

Свијет 08.08.2020 | 07:05
Добра вијест: Њемачка олакшава граничну контролу

Изузеће ће се примењивати за партнере Нијемаца из земаља које Њемачка сматра високоризичним, а то је тренутно већина земаља изван ЕУ, пренио је Ројтерс.

Парови ће морати да пруже доказ да су били у вези прије пандемије,саопштило је данас њемачко Министарство унутрашњих послова.

Они ће бити у обавези да покажу позив од партнера који живи у Њемачкој и потпишу изјаву у којој потврђују да су у вези.

Мораће и да обезбиједе доказе попут печата у пасошу или авионских карата да су се састали с партнером лично у Њемачкој бар једном или да су живјели заједно у иностранству.

Већина граница Европске уније затворена је за путнике из земаља које нису чланице ЕУ од марта, осим ако нису есенцијални радници или вјенчани држављанином ЕУ.

На друштвеним мрежама раздвојени парови су лобирали под хаштаговима #Љубав је есенцијална, #Љубав није туризам како би им владе омогућиле да се поново састану.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миркан

08.08.2020 08:58

Њемачкој недостаје 250000 радника.Каква корона,какви бракови,каква спајања,све су то глупости.Људи гледају од чега се живи и зато и имају а не бакћу се глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

09.08.2020 08:00

Тако је