Они су напустили преговоре о реформи СЗО...

Берлин и Париз фрустрирани покушајима САД да води преговоре о реформама иако Вашингтон напушта организацију.

Свијет 08.08.2020 | 10:24
Они су напустили преговоре о реформи СЗО...

Њемачка и Француска напустиле су преговоре о реформи Свјетске здравствене организације (СЗО) фрустриране покушајима Сједињених Америчких Држава да воде преговоре иако су одлучиле напустити ту организацију, казали су званичници, преноси агенција Хина позивајући се на Ројтерс.

Њихов потез ударац је америчком предсједнику Доналду Трампу јер се Вашингтон, који тренутно предсједава групом Г7, надао како ће у септембру објавити заједнички план за обухватну реформу СЗО, два мјесеца прије америчких предсједничких избора.

У јулу су САД обавијестиле СЗО да ће га напустити за годину дана након што га је Трамп оптужио да је превише близак с Кином и да лоше управља пандемијом корона вируса. Из СЗО све оптужбе одбацују.

Европске владе такође критикују СЗО, али не иду толико далеко као Вашингтон.

„Нико не жели бити увучен у реформски процес и добити за то нацрт од земље која је сама управо напустила СЗО“, рекао је високи европски званичник који учествује у преговорима.

Без европског коментара

На питање да потврде одлуку Париза и Берлина, портпароли влада Њемачке, Француске, Велике Британије и Италије нису имали коментара, преносе агенције.

Но, француско Министарство здравља је саопштило како „САД не би смјеле бити предводник у реформи СЗО након што је објавио да намјерава напустити ту организацију“.

На питање о ставу Француске и Њемачке, високи званичник Трампове администрације рекао је: „Све чланице групе Г7 експлицитно су подржале суштину идеја за реформу СЗО“.

„Међутим, за жаљење је да су Њемачка и Француска на крају изабрале да се неће придружити групи у прихватању плана“, рекао је.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Крле

08.08.2020 10:23

Ако Трамп побиједи у новембру а требао би,од Меркелове и Макрона ће остати само "дугмићи"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

08.08.2020 11:32

100% исправно размишљање,браво....

Name

Ре

08.08.2020 11:50

Ти си дебил, побједио је вец једном па сто нису остали дугмици? А то колико он вјерује у своју побједу показује и вињеница да је покусао да одгоди изборе.

Name

Ауу

08.08.2020 14:16

Крле ,Крле колике си цвркно?

Name

Мариц

08.08.2020 10:36

Глобалистицка фасистицко сатанистицка организација СЗО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

08.08.2020 11:29

Удри муски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атос

08.08.2020 11:35

Потребно је основати нову СЗО независну ова стара се претворила у мафију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

08.08.2020 15:11

Тако трампе. Ова сзо је глобалистицка фармацеутска мафија. Нову и да однујес само це се багра пребацити у њу. Најбоље да има свако своју здравствену организацију. Торлак поново вратити у дрзавне руке заподлити своје струцњаке а сву ону бсгру разјурити.

ОДГОВОРИТЕ