Јака подршка за други мандат начелника

Потписивањем коалиционог споразума, Народни демократски покрет (НДП), Српска демократска странка (СДС) и Независна странка др Михајло Товирац под слоганом “Људи прије свега” на локалне изборе излазе са заједничким кандидатом за начелника општине Шамац Ђорђем Милићевићем.

Република Српска 10.08.2020 | 15:29
Јака подршка за други мандат начелника

Иза Милићевића су конкретни резултати, у протекле четири године испунио је све оно што је грађанима обећао, а у неким сегменима отишао и корак даље, констатовали су коалициони партнери на свечаности потписивања споразума, изразивши јаку и неподијељену подршку Милићевићу.

“Оно што смо обећали у претходне четири године смо и испунили, Шамац данас изгледа сасвим другачије, овдје је било преко 10 милиона директних инвестиција, са око 200.000 марака смо помогли домаћу привреду и то су неки од резултата са којима желим да упознам наше грађане”, рекао је Милићевић и нагласио да су грађани били свједоци велике разлике у управљању општином до 2016. године и након тога.

“До 2016. године била је пракса да свако од функционера запошљава своје најрођеније и ми смо одлучно прво то прекинули, елиминисали смо све нетранспарентне продаје градског грађевинског земљишта које су биле до тада и искоријенили сваки вид непотизма и корупције на подручју општине Шамац”, нагласио је Милићевић.

Управо такво одговорно и дисциплиновано управљање општином Шамац, рекао је предсједник Општинског одбора СДС-а Благоје Симић, разлог је што је настављен континуитет сарадње на свим нивоима.

“Српска демократска странка је задовољна са досадашњим радом актуелног начелника Ђорђа Милићевића, како са привредним развојем, подршком пољопривреди, изградњи путне инфраструктуре и инвестицијама које су реализоване у ове четири године и ми му дајемо пуну подршку да настави са развојем локалне заједнице и добрим пројектима и зато дајемо безрезервну подршку младом и перспективном начелнику”, рекао је Симић.

Независна странка др. Михајло Товирац је до сада била у опзицији, а лидер странке каже да је Милићевић задобио повјерење странке јер је испунио све што је обећао.

“Ми нисмо нашли ни једну замјерку у досадашњем раду начелника Милићевића, и увјерени смо да ће он у изборној трци веома лако побиједити противкандидата”, рекао је Товирац.

Ђорђе Милићевић је и предсједник Општинског одбора НДП-а, позвао је и друге политичке субјекте да се придруже коалицији “Људи прије свега” да би био настављен континуитет једне здраве политике у општини Шамац, све у циљу стварања услова за бољи живот сваког човјека.

“Људи прије свега, Шамац боље мјесто за живљење то је оно што нас је водило ове четири године, а настављамо још јаче, боље, озбиљније”, рекао је Милићевић, подсјетивши да је за добробит свих грађана потребно одговорно, дисциплиновано и предано руковођење општином и да ће у том смислу бити настављена и досадашња добра сададња и са Владом РС и Савјетом министара БиХ.

“Наставићемо улагања у пољопривреду, радићемо електрификацију пољопривредних површина ради наводњавања, планирамо проширење водоводне мреже, наставићемо са стварањем услова за домаће и иностране инвеститоре, поготово у производном дијелу и оно по чему смо били препознатљиви у ове четири године- јачање сегмента социјалне и пронаталитетне политике, подршка младим брачним паровима и породицама са четверо и више дјеце, подршка првачићима, јер- заједно стварамо будућност општине Шамац”, закључио је Милићевић.

Током четири године, упркос огромном оптерећењу општинског буџета вишемилионским дуговима наслијеђеним од претходне власти, Милићевић је успио да консолидује буџет, створи повољан пословни амбијент, привуче инвеститоре, омогући инфраструктурни развој и град на двије ријеке претвори у пожељну привредну, друштвену и туристичку дестинацију. Установљена је нова пронаталитетна политика, повећана социјална давања, враћено достојанство борачким категоријама и пензионерима.

Уз подршку виших нивоа власти, Владе РС и Савјета министара БиХ, реализовано је неколико значајних пројеката- враћено Одјељење основног суда, изграђено дјечије обданиште у Обудовцу и реновирана школа, уређен савски кеј и у више мјесних заједница реконструисани домови културе и асфалтирани путеви и улице. Реструктуирана су јавна предузећа, повећани приходи, набављена додатна опрема за комунално предузеће и градски водовод, побољшан рад и бољи услови за запослене. Подршка пољопривреди огледала се кроз повећања врсте и обима подстицаја, а у привреди додатним субвенцијама за послодавце који запошљавају нове раднике.

Општинска управа створила је препознатљив имиџ Шамца, брендирала Сајам меда и установила веома посјећене туристичке атракције, Зимску чаролију на ушћу и Шамачко љето. У вријеме епидемије вируса корона, општина Шамац је прва у Републици Српској реаговала исплатом помоћи за мале привреднике који у вријеме ванредног стања нису радили, а задржали су постојећи број радника.

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

А

10.08.2020 14:04

Мени сад ништа није јасно. Овај је члан НДП а истог подржава СДС који сарађује са влашћу на нивоу РС и БиХ. На другој страни у Бијељини су имали свог градоначелника Мића који је такође сарађивао са овим из власти РС и БиХ што се то СДС није свиђало и Мића су истјерали из СДС, а он сад себи приписао још једно С, СДСС. Има ли овдје логике? И на крају јесмо ли ми или нисмо за промјене? У Шапцу изгледа да нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавина РС.

10.08.2020 14:21

Тако је, овај Милицевиц остаје при старој коалицији и није склопио пакт са додиком....А, Цавиц вјероватно не смије да га казни јер зна да це их напустити ....Милицевиц има морал и не продаје се као остатак ндп и др...сто су били опозиција.

Name

Роки

10.08.2020 14:23

Поштовани, видим да сте упућени у политику у РС. Али, дозволите да вам објасним ситуацију у Шамцу. Дјордје Милићевић је као члан НДП побиједио кандидата СНСД 2016. године а НДП је ушао у власт са СНСД тек 2018 након општих избора и то у Влади РС и Савјету министара, а Милићевић и СНСД нису у коалицији у Шамцу. У том тренутку је Милићевићу било јако незгодно да мијења странку јер је истовремено и начелник општине и није то урадио због потенцијалних блокада. Он се и сада свакако такмичи против кандидата СНСД и послије избора свакако ће ући у СДС или ПДП. Тако да не брините, он је сигурно против СНСД.

Name

МЗ. ТИСИНА

10.08.2020 14:54

ДјОРДЈЕ ЈЕ ДОБАР И ПОСТЕН МОМАК ТО ЗНАМ ЈЕР САМ СА ЊИМ РАДИО У ОПСТИНИ.ПОДРСКА ОД ГРАДЈАНА ТИСИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кеш ХДЗ

10.08.2020 15:57

Бори се лаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

струја

10.08.2020 20:13

ХАХАХХА па није данас 1 април

Name

23456448

10.08.2020 16:17

2008.године је у Шамцу био слетио СДС и побиједио СНСД. Али ти из СНСД-а у Шамцу су испали глупе гуске зато што су по сваку цијену раскинули уговор са НБС компанијом од 1999. која је била 2000.године направила базене и куглану али не и све обећано и која можда више и не постоји али до спонтаног истека уговора с њима је требало проћи већи број година. Они из СНСД-а су били нестрпљиви али недовољно озбиљни ни упућени па је због прекраћивања трајања уговора општина била тужена тако да су дугови са затезним каматама и судским трошковима укупно износили око 2 300 000 КМ што је око 1/3 буџета општине Шамац. Ђорђе Милићевић је за разлику оних из СНСД-а то озбиљно схватио па је 2016. побиједио за начелника општине. С почетка је и он хтио на судовима да ти дугови општини буду опроштени али то судови нису прихватили. Општина је дигла дугорочни кредит са каматном стопом од 4,4% код ИРБ чиме су исплаћени ти дугови а од остатка новца се асфалтирају улице у граду и селима (пресвлачење регионалних путева, локални пут у селу Доњи Хасић до депоније смећа која ће можда бити измјештена на прикладнију локацију, ...), завршава се изградња градског водовода гдје то није раније урађено... Прије 2 године је продато неупотријебљено земљиште на "Дуги" гдје су сада изграђени хипермаркети ...послије прошлих локалних избора у коалицију с НДП-СДС осим неколико Срба прешли су и сва 3 одборника из хрватских странака који су претходна 2 мандата били у коалицији с СНСД-ом а из разлога да скупштинска већина буде у складу с начелником општине како би општина могла функционисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамац

10.08.2020 16:58

Оградили су се сви и они прије 2008 и СНСД, Кумови и остали уговор су требали раскинути двије године након потписивања јер НБС ниста није изпостовао.али Куме мој.

Name

који људи

10.08.2020 17:52

водовод блокиран јер се запосљавају само тисинци, сједе на ходнику, дају им блок папира и оловку да дрзе јер немају ста радит. Нема пара за плате.

Name

Шамац 1

10.08.2020 21:17

Немаш ти везе,све си побркао!

Name

Напријед Ђоле

11.08.2020 16:08

Па водовод је блокиран због дуга који је оставио онај неспособњаковић из Тишине, Товирац, инжињер пољопривреде директор водовода, па ђе то има. Од чега том Товирцу они силни станови по србији и сарајеву, па од милионског дуга који је оставио водоводу. Он и онај Миро Минић. Зграде стамбене поправили себи, то су највећи послови које су они направили. Срам и стид да их буде!!!

Name

Миркан

10.08.2020 20:14

Прави момак на правом мјесту али у погресној странци.Срами се Чавићу оваквих људи из својих редова а има их доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукан

10.08.2020 21:37

Хаха, кад је Чава за ове ликове велициина, Шамац је угасио.Фууј лажови.

Name

ЗА ЛУКАНА

11.08.2020 05:40

САМО СЕ ТИ НАДАЈ ЛАЖОВЧИНО ЈАДНА. ШАМАЦ ОД 2016. ГОДИНЕ ПОСТАО ПРАВИ ШАМАЦ И ОСТАЋЕ СА ОВАКВИМ ПОШТЕНИМ ЉУДИМА. ПОЦРКАЈТЕ ПАЦОВИ ЈЕДНИ.

Name

Мирко Л.

10.08.2020 23:11

Што ли Мирко Лукић фалсификатор само извирује,валда мора?! Како га није срамота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лекар

11.08.2020 08:25

цовјек од 1,60 м и два лика због којих је 2000 пацијената отисло у приватну клинику из дома здравља це водити опстину?!!? јел ово неки виц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

11.08.2020 12:43

Вјероватно је он добар човјек и начелник, али шта са ндп - ом и чавић драганом , издајником, како вјеровати Милићевићу кад му је шеф странке чавић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шамац напред!

11.08.2020 16:02

Онај ко живи у Шамцу, и ко има очи.. И више му је него јасно колико се Милићевићу може веровати! Па тај човек је изградио вртић у Обудовцу, први вртић у сеоском подручју у Републици Српској, а они лажови прије њега су 15 година обећавали. Изградио је праву градску улицу у насељу Немањића обећану и планирану прије 30 година, изградио још једну праву градску улицу поред Бинга, затим Бинго, Роx, Ђурић, Беламиониx. Вратио институцију Основног суда у Шамцу. У свакој месној заједници изградио нешто и реновирао. Како се послије овог неко може питати да ли му се може веровати. Разумем ако нисте из општине Шамац.

Name

Додо

12.11.2020 19:50

Ста рец ухвати се пропалица Мисе и Благоја.стара узрецица насла крпа закрпу...

ОДГОВОРИТЕ