Легендарни Тома је живио пет живота за 52 године

Тома је био човјек који је знао да буде бескрајно срећан и бескрајно несрећан – открива Новица, брат Томе Здравковића.

Забава 11.08.2020 | 22:23
Легендарни Тома је живио пет живота за 52 године

Филм о животу легендарног пјевача Томе Здравковића увелико се снима у Ваљеву, а јавност све више занима којим детаљима ће бити приказан живот човјека који је обиљежио вријеме Југославије, а који и данас послије смрти живи кроз своје пјесме.

Приликом писања сценарија сценаристи Никола Пејаковић, Драган Бјелогрлић, Зоран Лисинац и Маја Тодоровић разговарали су са члановима породице Здравковић, али и са бројним пријатељима који су се константно дружили са Томом. Велики број детаља из живота пјевача испричала је супруга Гордана, као и брат Новица, пише Блиц.

– Бјела и његови сценаристи су били код мене. Причао сам им све о Томином животу, а ту има много. Данима смо се састајали. Диван је човјек, међу нашим најбољим редитељима. То је једна прича која се више никада неће поновити. Обухваћено је све, мислим да ће Бјела урадити најбоље што може, поготово када сам чуо шта је све припремио.

Знате, није било лако, јер је Тома био човјек који је знао да буде бескрајно срећан и бескрајно несрећан. Тешко је то сада дочарати, али мислим да ће они успети у тој намери – открива Новица за Супер ТВ, а затим се присјетио Томине популарности.

– Било је тада популарнијих пјевача, али Тома је био личност. Заслужио је то, имао је јединствен живот. Живио је судбински. Није га никада занимао новац, већ увијек умјетност. Пјевао је тако како је певао, то се тада показало да је било најбоље, после тридесет година се исто тумачи. Његов живот је непоновљив.

Живео је пет живота за 52 године. Биће то веома интересантан филм, чак многи људи данас ће га доживјети са сјећањем, али многи ће видјети како се живело у том времену које се више никада неће поновити – објаснио је Новица.

Са друге стране, као што је већ речено, главне улоге додјељене су Милану Марићу, који глуми Тому, док Силвану Арменулић тумачи Тамара Драгичевић. Продуценти Драган Бјелогрлић и Жељко Јоксимовић истичу да су на овом пројекту радили пет година, како би у потпуности дочарали све што је потребно.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Царло

12.08.2020 00:42

Мој Тома је легенда

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПБ

12.08.2020 05:59

Спаде српски филм на Бобу из Бољег зивота....... и овог Јоксимовица.... каква стета!

ОДГОВОРИТЕ