Ђоковић "разбио" Штруфа за пласман у осмину финала!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у осмину финала УС Опена после победе над Јан-Ленардом Штруфом – 6:3, 6:3, 6:1.

Тенис 05.09.2020 | 07:25
Ђоковић "разбио" Штруфа за пласман у осмину финала!

Ђоковић одиграо је рутински меч и без већих проблема изборио је пласман у четврто коло у којем ће играти против Шпанца Пабла Карења-Бусте.

Ово је вероватно био и најбољи Новаков меч на овогодишњем УС Опену, те радује у ком смеру му иде игра како се турнир ближи завршници.

Новак је нешто слабије отворио меч и већ у првом гему морао је да спасава брејк лопту. Успео је да се извуче и од тог тренутка је бриљирао.

Немац се одлично држао у првом сету, играо је одличан тенис, али је Новакова игра била на врхунском нивоу, те у осмом гему одузима сервис противнику.

Ђоковић је у правом тренутку направио брејк, а потом је у наредном без изгубљеног поена дошао до вођства од 1-0 (6:3).

На старту другог сета, одмах у првом гему, најбољи тенисер света поново прави брејк. Три шансе није искористио, али зато јесте четврту и прави предност.

До краја сета Ђоковић није допустип Штруфу ниједну брејк лопту, притом је у још једном одузео сервис Немцу и за 72 минута долази до 2-0 (6:3, 6:3).

Сличну причу гледали смо и у трећем периоду игре. Немац није играо лош тенис, штавише пружао је добар отпор, али једноставно Новакова игра је била за класу изнад.

Српски тенисер последњи сет добија са 6:1 и за сат времена и 45 минута игре дошао је до пласмана у четврто коло.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар