Дабл-дабл Јокића, али није било довољно за побједу

Кошаркаши Денвер Нагетса изгубили су од Лос Анђелес Клиперса 96:85 у четвртом мечу полуфинала Запада.

Кошарка 10.09.2020 | 07:16
Дабл-дабл Јокића, али није било довољно за побједу

Изабраници Мајка Мелоуна сада губе са 3-1 у серији и налазе се пред елиминацијом из плеј-офа.

Српски кошаркаш Никола Јокић остварио је дабл-дабл, међутим то није било довољно јер осим Портера, који је погађао у првом полувремену, нико више није био расположен.

Центар из Сомбора утакмицу је на крају завршио са 26 поена, 11 скокова и шест асистенција. Њега су пратили Мареј са 18 поена (6/14) и седам асистенција, Портер је убацио 15, а Херис 10.

Сјајну утакмицу за Клиперсе одиграо је Кавај Ленард (30 поена, 10 скокова и девет асистенција). Херел је убацио 15, Вилијамс 12, Морис 11, а Зубац и Џорџ 10.

Екипа из Колорада очајно је отворила утакмицу, а то се може приписати и сјајној одбрани ЛА Клиперса. У првој четвртини једино су Јокић и Портер јуниор погађали из игре, те је тим Дока Риверса има0 заслужених +14, 12:26.

Ни почетак друге деонице није обећавао, у једном тренутку разлика је била и +18 у корист Клиперса, међутим трећи фаул Џорџа, као и сјајни Портер јуниор допринели су да разлика буде смањена.

У завршници полувремена Денвер је имао шансу да потпуно ухвати прикључак, међутим нису успели и на петнаестоминутну паузу отишло се са +8 за екипу из Ел Еја – 40:48.

Почетком треће четвртине Нагетси су направили серију 8:0 (48:48) и чинило се да ћемо до краја гледати неизвестан меч. Међутим, поново је одбрана Клиперса пресудила.

Затегли су је, притом су погађали отворене шутеве и брзо су вратили двоцифрену предност. Нагетси једноставно нису могли да прате ритам, али су некако успјели да пред 4/4 имају "само" -10. 63:73.

У посљедњој четвртини разиграо се Пол Џорџ који није играо много јер је брзо ушао у проблем са личним грешкама. Популарни Пи Џи погодио је две узастопне тројке и предност Клиперса била је брзо +19.

До краја меча екипа Дока Риверса одржавала је предност и на крају је дошла до рутинске победе.

(Б92 Фото: Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар