Историјски преокрет Тима за прву ГС титулу у каријери!

Аустријанац Доминик Тим победник је УС опена, пошто је вечерас у финалу после велике борбе, великог преокрета и више од четири сата игре савладао немачког тенисера Александра Зверева са 3:2.

Тенис 14.09.2020 | 08:34
Историјски преокрет Тима за прву ГС титулу у каријери!

Тим је до своје прве грен слем титуле после три изгубљена финала дошао победом од 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6.

Тим је до своје прве Грен слем титуле дошао на невероватан начин, успео је да надокнади два сета заостатка. Аустријанац је први тенисер у Опен ери који је славио у који је славио у Њујорку након што је изгубио прва два сета.. Последњи тенисер који је тако освојио титулу на Отвореном првенству Америке био је Панчо Гонсалес давне 1949. године.

Такође, постао је 55. гренд слем шампион у Опен ери, 150. укупно, али и придружио се Томасу Мустеру (Ролан Гарос, 1995) као једини Аустријанац који је подигао гренд слем трофеј.

Њему је ово било четврто гренд слем финале, у претходна три два пута је губио од Рафаела Надала на Ролан Гаросу и од Новака Дјоковића на овогодишњем Аустралијан опену.

На другој страни, Зверев је играо у првом финалу.

"Упознали смо се 2014. године, одмах смо постали велики пријатељи, а потом се развило и наше ривалство. Обојица смо постигли велике ствари на терену и ван њега. Невероватно је колико смо далеко дошли и то путовање нас је довело до тога да поделимо овај тренутак. Волео бих да данас имамо два победника. Обојица смо то заслужили", рекао је Тим на церемонији доделе пехара.

Зверев је боље ушао у меч, повео је са 2:0 у сетовима и имао је 2:1 у трећем сету уз брејк предности. Тим је тада подигао ниво игре, па је уз два брејка прво освојио трећи сет, а потом и четврти за шта му је био довољан један брејк.

У петом сету водила се велика борба. Зверев је имао предност од 5:3 и сервирао је за меч, али је Аустријанац успео да веже три гема и преокрене на 6:5, па је и он дошао у прилику да сервира за титулу.

Међутим, ни он није успео, Зверев му је одузео сервис и одвео финале у одлучујући тај-брејк који је на крају припао Тиму са 8:6.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар