У 81. години направила прву апликацију за паметни телефон!

Пре три године, јапанка Масако Вакамија приметила је недостатак забавних мобилних апликација за старију популацију. Тако се Масако одлучила да направи своју прву мобилну апликацију..

Занимљивости 21.09.2020 | 15:30
У 81. години направила прву апликацију за паметни телефон!

Када је имала 81 годину, а сада има 84 године, Масако почела је да се бави ИТ апликацијама, да пише блогове на јапанском и енглеском језику.

Радила је у једној од водећих јапанских банака, а у својој деветој деценији живота направила је прву мобилну апликацију.

Вакамија је осмислила апликацију која се зове Хинадан, а испирисана је традиционалним јапанским фестивалом лутки. Ова супер бака свакодневно упућује старије људе и грађане да максимално могу да користе технологију.

"Ја сам ИТ дигитални креатор. Први пут сам почела да користим лаптоп у својој 58. години. Учила сам радила и замолила људе који се баве ИТ технологијом да осмисле неке од игара за мене. Осмислили смо апликацију Хинадан, рекла је Масако Вакамија.

У част јапанског Дана девојака, направила је апликацију ИОС која кориснике учи како да поставе лутке за фестивал. Хинадан апликација захтева постављање 12 лутака на одређене позиције а игра се завршава када су лутке правилно постављене.

Извор: Занимљивостидана.цом

 

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар