ХДЗ избацио двојицу министара кантона и четири посланика

Повјереништво за Општински одбор ХДЗ БиХ у Томиславграду, именовано одлуком Предсједништва ХДЗ БиХ 14. августа 2020. године, ради теже повреде обвеза члана ХДЗ БиХ прописане Статутом донијело је одлуку о безусловном искључењу чланова странке.

Босна и Херцеговина 22.09.2020 | 14:49
ХДЗ избацио двојицу министара кантона и четири посланика

Од искључених чланова, наводи се у саопштењу, у складу с одредбама статута, затражено је обвезно враћање мандата странци ХДЗ БиХ, сљедећих званичника, посланика и изасланика.

1. Стипан Шарац, посланик у Скупштини Кантона 10, изасланик у Парламенту Федерације БиХ Дом народа и министар финансија у Влади Кантона 10.

2. Петар Галић, посланик у Парламенту ФБиХ, Представнички дом и министар науке, просвјете, културе и спорта у Влади Кантона 10

3. Анте Баковић, посланик у Скупштини Кантона 10

4. Анита Батарило, посланица у Скупштини Кантона 10

5. Младен Шарић, посланик у Скупштини Кантона 10 и

6. Иван Томић, посланик у Скупштини Кантона 10.

Како се наводи у саопштењу овим мјерама ХДЗ БиХ настоји спријечити даље штете по питању угледа, вјеродостојности, досљедности, легитимног представљања и заступања ХДЗ-а БиХ.

"'Такође, ради спрјечавања злоупорабе обвеза званичника, посланика и изасланика, а у складу са Статутом ХДЗ БиХ, обвезно је и неодложно враћање дужности и мандата, јер су на изборима остварени под окриљем ХДЗ БиХ. Наравно, осим статутарне - законске, враћање мандата је и легитимна и морална обвеза'', наглашено је у саопштењу

Почетком септембра у Томиславграду формирана је општинска организација нове странке ХНП- Хрватски национални помак, а за предсједника именован је актуални начелник Иван Вукадин, бивши члан ХДЗ-а.

(Вијести.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Д

22.09.2020 13:04

РАСПАД ХДЗ,САД ЦЕ ОВИ У КОАЛИЦИЈУ СА КОМСИЦЕМ,ОДЕ ЦОВИЦ У ИСТОРИЈУ.ДЈАВОЛА ЦЕ ИМ ВРАТИТИ МАНДАТ КО ЈОС МИСЛИ НА МОРАЛНУ ОБАВЕЗУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кал

22.09.2020 13:58

хахахахаха напуштају еуропејца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшић

22.09.2020 16:51

...је човјек за примјер! Бојите га се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре комсиц

22.09.2020 17:40

Је за примјер свима. Сигурно дрзис биртију